W.E.T: “Rise Up”

Δεύτερη κυκλοφορία για την  ταλαντούχα παρέα των Jeff Scott Soto (Τalisman), Erik Mårtensson (Eclipse) και Robert Säll (Work of Art), και εδώ κολλάει η ατάκα “όσοι πιστοί προσέλθετε” μιας και η “αγία τριάδα” του μελωδικού ήχου έχει ηχογραφήσει ένα εξαιρετικό δίσκο που θα κυριαρχήσει για την χρονιά που διανύουμε.

Για να παραφράσουμε μάλιστα μία πασίγνωστη θρυλική ταινία που λεγόταν  “Η Μελωδία της Ευτυχίας”, με αυτό το άλμπουμ έχουμε την “ΕΥΤΥΧΙΑ της ΜΕΛΩΔΙΑΣ!”.

Το “Rise Up” χωρίς υπερβολές είναι μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες των τελευταίων χρόνων στο χώρο του melodic hard rock αφού ο δίσκος είναι ένα αριστουργηματικό εργόχειρο που περιέχει ουράνιες μελωδίες, κιθαριστικούς δυναμίτες, ψυχωμένες ερμηνείες και  άκρως εμπνευσμένα κομμάτια που είναι κυριολεκτικά κεντημένα με μεράκι, κόπο αλλά και με την χαρά της δημιουργίας.

Με ετούτο το άλμπουμ οι W.E.T. δείχνουν ότι ο ήχος τους και οι συνθέσεις τους είναι ανεξάντλητες και καλό είναι να γίνουν και κανονικό συγκρότημα και να περιοδεύσουν σε όλη την Ευρώπη. Το ταλέντο των τριών σημαντικών μουσικών εδώ ενώνεται για άλλη μια φορά και φαίνεται να  δίνουν και την ψυχή τους για να απολαύσουμε εξαίσιες μελωδίες. Προσωπικά έχω αρκετό καιρό να ακούσω τον Jeff Scott Soto να τραγουδά με τόσο πάθος και όρεξη και  σίγουρα αν δεν υπήρχαν οι ασταμάτητοι, Erik Mårtensson και Robert Säll που δημιούργησαν το δίσκο και έπαιξαν σχεδόν όλα τα όργανα δεν θα είχαμε τόσο καλό συνθετικό αποτέλεσμα. 

Ο δίσκος ξεκινά με τρεις εκρηκτικές-εκπληκτικές συνθέσεις τα “Walk Away”, “Learn to Live Again”, “Rise Up” και το album ηρεμεί προσωρινά με τη φοβερή μπαλάντα “Love Heals”. Το “What You Want” ακούγεται σχετικά μέτριο ενώ στο κοφτό “The Moment” και το “αμερικάνικο” “Bad Boy” οι W.E.T. επαναλαμβάνονται ευχάριστα χωρίς να κουράζουν.

Η συνέχεια  ανήκει στον μικρό ύμνο “On The Run” που αρχίζει με hard ‘n heavy διάθεση αλλά εξελίσσεται και κορυφώνεται με ένα απίθανο aor ρεφρέν που σε κολλάει στο τοίχο ενώ το “Broken Wings” ακολουθεί ένα πιο ταξιδιάρικο ύφος. To album κλείνει με το “ολίγον” από metal, “Shot”, την συμπαθητική μπαλάντα “Still Believe In Us” και την κομματάρα “Still Unbroken” που περιλαμβάνει ένα απίστευτο κιθαριστικό σόλο και ένα τρομερό ρεφρέν.

Οι W.E.T. πιστεύω κατάφεραν με το “Rise Up”, όχι μόνο να κερδίσουν τις εντυπώσεις αλλά να φτιάξουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν μια νέα δύναμη στο χώρο του melodic hard rock ως σχήμα. Αν θέλουν λοιπόν να δείξουν ότι αγαπούν αυτό τον δίσκο οφείλουν να τον αναδείξουν με πολλές συναυλίες που πρέπει να δώσουν. Αλλιώς αν δεν το πράξουν τότε θα έχουν υποτιμήσει και οι ίδιοι μια σπουδαία δουλειά που με τόσο κόπο έφτιαξαν.

545