DESTINITY: “Resolve in Crimson”

Το Γαλλικό death στερέωμα θα έπρεπε να είναι υπερήφανο για το “Resolve in Crimson” των Destinity: Μια προσεγμένη και cool δουλειά που απεχθάνεται τις ψευτιές του underground.

Πολύ death, πολύ μελωδικότητα, αρκετό thrash και αρκετό progressive. Οι Destinity δεν συνδυάζουν τα παραπάνω αλλά τα παίζουν σαν να επρόκειτο εξ’ αρχής για ένα αυτούσιο ιδίωμα, κι αυτό ακριβώς είναι ο ήδη συνειδητοποιημένος ήχος τους. 

Στα εννέα κομμάτια του album αυτού υπάρχουν οι δυνατές death στιγμές όπου τα φωνητικά διαπρέπουν, υπάρχουν οι thrash ρυθμοί που μπορούν να συνεπάρουν σε ενθουσιώδες headbanging, υπάρχουν οι μελωδικές και οι progressive πινελιές που αποτελούν το δυνατότερο χαρτί του δίσκου. Κυρίως υπάρχει πολύ καλή δουλειά πίσω από τις συνθέσεις, αλλά και πολύ καλή σύνδεση ανάμεσα στα μέλη του Γαλλικού συγκροτήματος.

Η διάρκεια του είναι μικρή κι αυτό δεν λειτουργεί σχεδόν καθόλου θετικά. Κι αυτό γιατί από τη μια ο δίσκος δεν κουράζει προσφέροντας εννέα αυθεντικά καλά τραγούδια, από την άλλη όμως μπορεί και να υποδείξει από μια μισοτελειωμένη δουλειά μέχρι και έλλειψη έμπνευσης. 

Για ότι είναι το “Resolve in Crimson”, μιλάμε για μια άξια δουλειά. Οι Destinity δούλεψαν πολύ καλά κι αυτό φαίνεται απ’ το – κάτι παραπάνω από – επαγγελματικό αποτέλεσμα.

493