Visions of Atlantis, Meden Agan, The Silent Wedding, Scars of Tears (09/11/12) ΚΥΤΤΑΡΟ

Μια ακόμα μοναχική βραδιά στο Κύτταρο ήταν αυτή της Παρασκευής, με ονόματα όπως Scars of Tears, The Silent Wedding, Meden Agan και φυσικά τους headliners Visions of Atlantis

Στο peak της βραδιάς το club δεν κατάφερε να γεμίσει το 50%, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχαμε τη γνωστή ομίχλη του τσιγάρου που κατά τα άλλα έχει απαγορευτεί. 

Αφού η ομίχλη δεν εμπόδισε τους Scars of Tears να παίξουν κανονικά, κάτι έπρεπε να το κάνει. Μια καταστροφή κιθάρας δεν φάνηκε άσχημη ιδέα απ’ την τύχη κι έτσι το support συγκρότημα της Anneke Van Giesbergen για τη συναυλία της στη Θεσσαλονίκη περιόρισε το setlist του σε συγκεκριμένα τραγούδια κι αποχώρησε απ’ τη σκηνή νωρίτερα απ’ το προγραμματισμένο. Ο ήχος τους ήταν αρκετά καλός με ένα μικρό πρόβλημα στα φωνητικά της άνετης και χαμογελαστής τραγουδίστριάς τους. Ο κιθαρίστας βοήθησε με backing vocals κι έτσι παρουσίασαν, στο σύνολο, ένα δεμένο συνθετικό σύνολο με ενδιαφέροντα κομμάτια και solid ενορχηστρώσεις.

Το μόνο male fronted σχήμα, οι The Silent Wedding, βγήκαν στη σκηνή ύστερα από αρκετό καιρό. Κλασσικό και ολίγον τι μελωδικό heavy με όμορφες και δυναμικές συνθέσεις, ευτυχώς απέκλιναν ελάχιστα απ’ το γενικό ύφος της βραδιάς. Παρουσίασαν αρκετά κομμάτια, τα οποία είχαν και ικανοποιητική διάρκεια. “Γεμάτη” εμφάνιση δηλαδή, συνοδευμένη από την έκδηλη ευχαρίστηση σεβαστού μέρους του κοινού. Το μόνο αρνητικό ήταν το πιάνο/ πλήκτρα/ αρμόνιο, μιας και η παρουσία του γινόταν φανερή μόνο όταν δεν έπαιζε κανένα άλλο όργανο. Δηλαδή εξαιρετικά σπάνια, πέρα φυσικά μιας μπαλάντας που είχε τον πρώτο ρόλο. Λάθος του πρόχειρου soundcheck.

Με εξίσου μεγάλο πρόβλημα στα φωνητικά, σε μπάντα μάλιστα που δεν θα έπρεπε, υπήρξε στους Meden Agan. Το ανερχόμενο Ελληνικό female fronted συγκρότημα έπαιξε σε πολύ καλά επίπεδα παρόλα αυτά. Η τραγουδίστριά τους έκανε εντύπωση σε πολλούς με το εύρος των φωνητικών της – και των οπερετικών της – χωρίς να αφήσει ασυγκίνητο τον κόσμο με τη διασκευή του Wishmaster από Nightwish. Με εννέα κομμάτια στο σύνολο, και το δικό τους κολλημένο κοινό στην υποστήριξη, η Meden έπαιξαν με ύφος headliner και ολοκλήρωσαν το ίδιο δυναμικά με δύο απ’ τα καλύτερα κομμάτια τους.

Στο τέλος της εμφάνισης τους δεν παρέλειψαν να μας δείξουν το βραβείο που υπερήφανοι έφεραν στην Ελλάδα οι Meden Agan από το Metal Female Voices fest. 

Meden Agan setlist:
Intro
From the Ashes of Sin
Dissolve into Grey
Blinded by Faith
Wishmaster (Nightwish cover)
Portrait of Terror
All Seems Lost
Tribute to Life
Erevos Aenaon
Nemesis

Η Maxi Nil το είχε πει, ανυπομονεί η κοπέλα να παίξει (μετά από πολύ πολύ καιρό) στην πατρίδα της. Ο στόχος της λοιπόν πραγματοποιήθηκε στη σκηνή του αφιλόξενου τελικά Κυττάρου. Ο ενθουσιασμός της ήταν έκδηλος και η χαρά της, όπως και η ενέργειά της, ατελείωτη. Μ’ αυτήν τη frontwoman βγήκε στη σκηνή το σχήμα του Thomas Caser, Visions of Atlantis. Ο ήχος τους ήταν στο σύνολο καλός, με κόλλημα φυσικά στα φωνητικά, όχι μόνο της Maxi αλλά και του Mario Plank. Ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για τη συναυλία εξίσου με τη Nil, ή με το υπόλοιπο συγκρότημα, παρά τον ελάχιστο αριθμό κοινού που τους παρακολουθούσε. 

Με γεμάτο setlist – που σημαίνει δεκαέξι κομμάτια, πέρα του intro – αξιοποίησαν την αναμονή του κοινού, χωρίς να… ξεσηκώνουν όσο οι προκάτοχοι τους νωρίτερα. Σ’ αυτό μάλιστα το σημείο υπήρξαν άτομα που απομακρύνθηκαν από τη σκηνή. Και ναι, τα πράγματα ήταν τόσο αμήχανα. Οι Visions of Atlantis παρουσίασαν υλικό απ’ την, όχι και τόσο μεγάλη ακόμα, καριέρα τους και ικανοποίησαν. Εκπλήξεις δεν υπήρξαν, όπως επίσης και κάτι εξαιρετικά αξιοσημείωτο. Επρόκειτο για μια απλά καλή live εμφάνιση κάτω από μετριότατη διοργάνωση. 

Μετά από ένα σύντομο encore και της γνωστές ευχαριστίες, οι VoA αποχώρησαν αφήνοντας απ’ τη συνολική βραδιά ανάμεικτα συναισθήματα. Τα πολλά supporting acts, πρόβλημα και ένδειξη αβέβαιης διοργάνωσης, το τσιγάρο που κυριολεκτικά έπνιγε, ο ήχος που στάθηκε εχθρός όλων των vocalists (και ενίοτε των υπόλοιπων μουσικών) καθώς και η περιορισμένη προσέλευση άφηναν με τη σειρά τους από μια πικρή γεύση. Ας ελπίσουμε, έτσι για να συνεχίσουμε, σε καλύτερες μέρες.

Visions of Atlantis setlist:
Intro
At the Back of Beyond
Elegy of E.
My Darside Home
Maria Magdalena
Last Shut o.y Eyes
Avatara
Through my Eyes
The Poem
W.-S. Heart
Burden of Divinity
Medley: Reflection / Cave Behing the Waterfall
New Dawn
Seven Seas
Passing Dead End
Memento

565