WILDESTARR: “A Tell Tale Heart”

Έρχονται από το San Francisco και αποτελούν μια απ’ τις female fronted μπάντες που ξεφεύγουν απ’ τη πορεία αυτών που εμπορικά πρωτοστατούν.

Το “νέο” συγκρότημα του Dave Starr από τους Vicious Rumors παίζει power metal και κυκλοφορεί το δεύτερο album του, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Edgar Allan Poe.

Η τραγουδίστρια τους, ονόματι London Wilde, με το εύρος των φωνητικών της έχει να δείξει ότι το αξιοσημείωτο υπάρχει στο “A Tell Tale Heart”. Μάλλον αυτό συμβαίνει όταν σε συσχετίζουν με ολόκληρους Rob Halford και Geoff Tate. Χαμηλοί τόνοι, υπερβολικά υψηλοί, κραυγές, όλα αποδίδονται χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει λόγος λοιπόν που το όνομα της συνδέθηκε μ’ αυτό του Starr για το όνομα του συγκροτήματος.

Εκτός αυτών των δύο, ο Josh Foster συμπληρώνει το τρίο των Wildestarr. Οι οποίοι Αμερικανοί power metallers, μ’ αυτό το δεύτερο LP τους παίζουν μουσική με όσες μελωδικές ή επικές δόσεις χρειάζονται, φτάνοντας σε ένα άξιο, για το ιδίωμα, αποτέλεσμα. Τι γίνεται όμως με τις ίδιες τις (δέκα) συνθέσεις; 

Η ικανοποιητική πλειοψηφία αυτών στέκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Κάθε μια περιέχει αρκετές εναλλαγές στο ύφος, τον ρυθμό, τα φωνητικά χωρίς να το “χάνουν” σχεδόν ποτέ. Οι υπόλοιπες, πολύ λίγες, είναι απ’ τις στιγμές που η ώρα απλά περνά, παίζοντας μουσική εντός των ορίων αυτών που κάνουν το “A Tell Tale Heart” αξιόλογο album αλλά χωρίς το μέγεθος των riff ή των φωνητικών των άλλων κομματιών ή ακόμα και χωρίς αρκετή ουσία ώστε να είναι αξιοπρόσεκτες. 

429