U.N: “Ulnar Nerve”

Οι U.N. έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη και πριν από δύο χρόνια περίπου μας είχαν παρουσιαστεί με ένα πολύ καλό demo ενώ ταυτόχρονα έδωσαν και αρκετά live.

Το  όνομα της μπάντας αποτελείται από δύο μόνο αρχικά δηλαδή το “U” και το “Ν” που ορίζουν κάθε διαφορετική, χωροχρονικά, εποχή που το συγκρότημα διανύει και επιπρόσθετα κάθε τίτλο των δίσκων της που σημαίνει ότι οι U.N. πάντοτε θα ταυτίζονται  με τους τίτλους των δίσκων τους και όχι το αντίστροφο.

Αυτή η μικρή εισαγωγή που είναι δανεισμένη από το δελτίο τύπου, έγινε για να δώσουμε ένα μικρό στίγμα του γκρουπ, το οποίο ακολουθεί δρόμους που κινούνται σε  classic rock, blues-rock και alternative rock ήχους. Το ντεμπούτο τους album τιτλοφορείται “Ulnar Nerve” και είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Οι U.N. αποδίδουν με αξιόλογο τρόπο συνθέσεις και κομμάτια που έχουν βάση το δοξασμένο παρελθόν των seventies και εμπλουτίζουν πολλά τραγούδια τους με  ένα  alternative ύφος το οποίο καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις συνεχόμενες κιθαριστικές εξάρσεις και από το δυναμικό και εσωστρεφές ερμηνευτικό feeling που τους συνοδεύει. Στα θετικά είναι και το εκπληκτικό εξώφυλλο και γενικά όλο το σχεδιαστικό concept του δίσκου. Νομίζω ότι οι U.N. άρχισαν καλά οπότε περιμένουμε και ανάλογη συνέχεια.

404