RICK SPRINGFIELD: “Songs for the End of the World”

Ο “αιωνίως νεανίας” αυστραλός rock-star ξεκίνησε από τα τέλη της των sixties με τους Zoot και έγινε διάσημος στη δεκαετία του ’80, με μία σειρά πολύ καλών mainstream rock-pop δίσκων ενώ κορυφαία στιγμή αναγνώρισης θεωρείται το βραβείο Grammy Award for Best Male Rock Vocal Performance για το τραγούδι του “Jessie’s Girl”.

Παράλληλα ασκούσε και το “επάγγελμα” του ηθοποιού παίζοντας σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές (General Hospital) και κινηματογραφικές ταινίες.

Εκείνη τη δεκαετία λοιπόν ο δημοφιλής καλλιτέχνης σάρωσε σε όλα τα επίπεδα (πωλήσεις, δόξα και πετυχημένες τουρνέ) ενώ από την επόμενη, η δράση του και η επιτυχία του περιορίστηκε κυρίως στη χώρα του.

Το καινούργιο του album τιτλοφορείται “Songs for the End of the World” και περιλαμβάνει αρκετές guest συμμετοχές όπως εκείνες των Matt Bissonette (Bass & Keyboards), Richard Page (Mr. Mister) και John Waite στα φωνητικά, αλλά και αυτήν του για πολλά χρόνια συνεργάτη του, Tim Pierce (κιθάρα).

Οι συνθέσεις ακούγονται φρέσκες, σύγχρονες και ενορχηστρωμένες σε ροκ φόρμες με την φωνή του RICK SPRINGFIELD να μας χαρίζει δυνατές μελωδικές δόσεις. Αξιόλογα τα κομμάτια “Wide Awake”, “My Last Heartbeat”, τα “Our Ship’s Sinking” και “Joshua” που θυμίζουν Foo Fighters, το “I Hate Myself” και το εξαιρετικό “Depravity”. Το “Songs for the End of the World” κρίνεται ως μία καλή κυκλοφορία από τον Αυστραλό καλλιτέχνη, η οποία τιμάει την πολύχρονη καριέρα του και του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει παρά τα χρονάκια του να ροκάρει ως έφηβος.

487