ABSTRACT VIOLENCE: “Crossoverized”

Το ντεμπούτο των Ελλήνων Abstract Violence που ακούει στο όνομα “Crossoverized” αποτελεί old-school thrash metal δίσκο που φέρει την ποιότητα ενός απλού demo.

Στο δίσκο υπάρχουν δέκα τραγούδια κι ένα intro, από το οποίο κι όλας ο δίσκος φαίνεται να έχει ηχογραφηθεί live σε αποθήκη. Κακός ήχος δηλαδή με κανέναν ιδιαίτερο προσχεδιασμό και στόχο.

Το μεγαλύτερο αρνητικό των Abstract Violence αυτήν τη στιγμή είναι τα φωνητικά. Πάνε με το ρεύμα με τον αρνητικό τρόπο. Ακούγονται πολλές φορές άσχετα με τη μουσική, άλλες ακούγονται αστεία και άλλες απλά άσχημα. Όσο για τη μουσική του “Crossoverized”, στην καλύτερη θέση βρίσκονται οι κιθάρες μιας και κάτω από έναν υπερ-μέτριο ήχο παραδίδουν δείγματα riffs και solos που καταφέρνουν να βγάζουν νόημα, μέχρι και να φαίνεται να μπορούν να αποδώσουν καλά σε live εκτέλεση. Drums και μπάσο αντίθετα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, με τα πρώτα να φαίνονται είτε τοποθετημένα στα τραγούδια μέσω κακού προγράμματος υπολογιστή, είτε πνιγμένα σε… παράσιτα. Too bad.

588