SINISTER: “The Carnage Ending”

Έτοιμος και ο δέκατος δίσκος των Ολλανδών Sinister. Δύο χρόνια μετά το “Legacy of Ashes” το συγκρότημα από το Rotterdam πέρασε στη πιο thrash φάση του και παραδίδει το “The Carnage Ending”.

Η διάρκεια των κομματιών του δίσκου είναι αυτή που κάνει το περισσότερο κακό μιας και δείχνει να μην αποδίδει καλά το νέο thrash στοιχείο. Κάθε κομμάτι αποτελεί μια βασική και στοιχειωδώς καλή ιδέα η οποία υλοποιείται αργά με αμήχανα solos ανάμεσα στους στοίχους. Δυστυχώς τα φωνητικά του Aad δεν βοηθούν τη κατάσταση, κυρίως επειδή ακούγονται κουρασμένα και βεβιασμένα.

Η παραγωγή του δίσκου είναι αρκετά καλή μετατρέποντας τον σε καθαρά κιθαριστικό δίσκο λόγω της ιδιαίτερης προσοχής που δόθηκε στους Hartog και Brussaard. Ακόμα κι έτσι όμως το επίπεδο από άποψης σύνθεσης βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα. Εκτός αυτού, τα riffs των περισσότερων κομματιών είναι ίδια.

Το bonus υλικό του “The Carnage Ending” πρόκειται για covers σε κομμάτια των Whiplash, Massacre, Possessed, Celtic Frost και Bloodfeast. Εκεί η απόδοση των Sinister ανεβαίνει, μόνο και μόνο για το γεγονός ότι πρόκειται για έτοιμα κομμάτια που ήδη έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις. Παρόλα αυτά οι εκδοχές των Sinister είναι εμφανώς κατώτερες. Στο τέλος, ο δέκατος δίσκος των Ολλανδών φαίνεται να είναι μια από τις πιο αδύναμες στιγμές τους.

458