UNDERCROFT: “Ruins of Gomorrah”

Πολύ μου αρέσουν οι thrash metal δίσκοι, που ξεκινούν απαλά με ένα αισθησιακό Intro και μετα κλιμακώνουν, ώσπου ξεσπάνε σε τρελούς Sepultura ρυθμούς! Έτσι ακριβώς, γίνεται και στο “Ruins of Gomorrah” των Xιλιανών Undercroft.

Με όνομα που σημαίνει “κρύπτη”, το συγκρότημα του Alvaro Lillo (session live μουσικού των Watain), μπήκαν στο studio με παραγωγό, τον Daniel Bergstrand (MESHUGGAH, IN FLAMES) για να γράψουν το έκτο τους album, με πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Ξεκινάει λοιπόν όπως είπαμε, ήσυχα και ορχηστρικά, για να οδηγήσει στο πρώτο track, που τραγουδιέται στην μητρική τους, ισπανική, γλώσσα (“El Triunfo De La Muerte”) και έρχεται σιγά σιγά με βάση τα τύμπανα να γιορτάσει τον θρίαμβο του θανάτου.

Στη συνέχεια, το “At The Gardens Of Hatred” φανερώνει και επιρροές από Morbid Angel, αλλά εκεί σταματούν και οι παρατηρήσεις μου. Το γεγονός το ότι άκουσα ως το τέλος αυτό το εγχείρημα, μάλλον σημαίνει ότι έχω πεθυμήσει τους παλιούς καλούς Sepultura!

Αν και η προσπάθεια είναι φιλότιμη, δεν έχει αυτό το κάτι που θα με έκανε να ουρλιάζω από χαρά, και από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα μεγαθήρια του thrash, βλέπε Kreator, Testament, που βγάζουν ισοπεδωτικούς δίσκους, θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

Δεν είναι τόσο κακό, αλλά δεν ξεπερνά την μετριότητα και μπαίνει στο ράφι της λήθης μαζί με αρκετά από τα εκατοντάδες thrash δημιουργήματα που σκάνε τον τελευταίο καιρό στο ταχυδρομείο μας!

Ακούστε να σας φύγει η απορία, αλλά σας υπόσχομαι πως δεν είναι κάτι το τρομερό!



689

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.