CHICKENFOOT

Πολλές είναι οι προσδοκίες για το νέο σούπερ-γκρουπ που δημιουργήθηκε από 4 κορυφαίους μουσικούς της ροκ μουσικής.

Οι Sammy Hagar (Montrose, Van Halen), Michael Anthony (Van Halen), Joe Satriani και Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) με την επωνυμία Chickenfoot προσπαθούν με την άρτια εκτελεστική δεινότητα που τους χαρακτηρίζει να φτιάξουν τους νέους Led Zeppelin!

Φυσικά το παρθενικό άλμπουμ που κυκλοφόρησαν δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με αυτή την τεράστια μπάντα.

Τώρα στα τραγούδια του άλμπουμ μπορούμε να πούμε ότι κινείται στα γνωστά πλαίσια του αμερικάνικου hard rock με καλές συνθέσεις και τον Sammy Hagar να δίνει τον καλύτερο εαυτό του μαζί με τους υπόλοιπους και φυσικά τον Joe Satriani να ζωγραφίζει κυριολεκτικά.

Oι μελωδίες θυμίζουν σε αρκετά σημεία Van Halen, Led Zeppelin και Aerosmith ενώ η κιθάρα του Satriani μονοπωλεί σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα να γίνονται συγκρίσεις με πολλούς βιρτουόζους κιθαρίστες του είδους.

Ξεχωρίζουν τα “Soap On a Rope”, “Oh Yeah”, εκπληκτικό “Get it Up“, η μπαλάντα “Learnig to Fall”, το δυναμικό “Turnin Left”και το φανταστικό “Future in the Past“.

Συνοπτικά μιλάμε για ένα αρκετά καλό άλμπουμ που θα ικανοποιήσει σε πολλά σημεία αλλά δεν νομίζουμε να ενθουσιάσει τους οπαδούς των μουσικών που παίζουν με τους Chickenfoot.

Κάντε τον κόπο να τους ακούσετε και τα συμπεράσματα δικάς σας….


839