NOMEN ILLY MORS: “A Collection of Thorns”

COMPILATION

Είδος: Heavy, thrash metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12 Μαρτίου 2021

Από την Πάτρα μέχρι τα Γιάννενα θα μπορούσε να είναι και 26 γεμάτα μουσικά χρόνια, 3 demo και μια ολοκληρωμένη δουλειά, όλα τους σε home recording παραγωγή. Ο λόγος για το προσωπικό εγχείρημα του Χρήστου Σιατήρη, το οποίο δεν ευδοκίμησε ποτέ ως full line up συγκρότημα, που έθεσε τις βάσεις του το 1996 στην Πάτρα, το μετακόμισε το 2003 στα Ιωάννινα και ονομάζεται Nomen Illy Mors.

Πήρε την απόφαση να μας παρουσιάσει σε μια συλλογή 14 κομματιών, όλη την ιστορία της μπάντας. Το “A Collection of Thorns” είναι μια συλλογή που περιέχει επιλεγμένα κομμάτια και από τα 3 demo, “Nomen Illy Mors”, “The Garden of Secrets” και “Homo Destructus”, μέσω της οποίας θέλει να διευρύνει τους «οπαδικούς» του ορίζοντες και να μαθευτεί από περισσότερο κόσμο.

Μουσικά πατάει πάνω στο old-school thrash metal με εμφανή τα χνάρια που άφησαν πίσω τους μπάντες όπως οι Metallica, οι Slayer, οι Kreator και αρκετοί κολοσσοί του thrash metal των αρχών των ’80s. Διακρίνονται πάρα πολλά riff, ενθουσιώδεις μελωδίες που σου ελκύουν το ενδιαφέρον και ανεβάζει ταχύτητες που θα «κουνήσουν το κεφάλι σου» με μεγάλη άνεση. Βέβαια, στην συλλογή αυτή τα 14 κομμάτια φαίνονται υπεραρκετά για να βρίσκονται μαζί σε έναν μόνο δίσκο και το γεγονός ότι είναι όλα στο ίδιο ύφος, με παρόμοια δομή και χτίσιμο, λειτουργεί λίγο αρνητικά στο αυτί του ακροατή. Αυτό που θα συγκρατήσει κανείς είναι όντως τα πολύ ενδιαφέροντα riff και οι «επιθετικές» συνθέσεις του Χρήστου.

Μεγάλο μειονέκτημα (μουσικά) είναι η home recording παραγωγή και η έλλειψη των υπόλοιπων μελών, αλλά η δουλειά που έχει γίνει από τον Χρήστο είναι αρκετή (και πολύ καλή) για να σας δώσει το ερέθισμα να ακούσετε και εσείς την συλλογή αυτή, και ευχόμαστε σύντομα να βρεθούν σταθερά μέλη για να βγει ο τέταρτος δίσκος των Nomen Illy Mors.

Facebook: https://www.facebook.com/nomenillimorsband
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UChjSbCZP-Fp5pYIy3MFN3lA

597

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.