CEMETERY DANCE: “Poser Zombies"

Οι Cemetery Dance ιδρύθηκαν την άνοιξη του 2012 στην Αθήνα και τα μέλη της μπάντας ήταν -και εξακολουθούν να είναι- πολύ δραστήρια στην Ελληνική metal σκηνή. Επίσης έχουν και προϊστορία σε διάφορα συγκροτήματα όπως Nightfall, UNSIN, Nocta, Mopar, Skysent Lu. Η ιδέα για τους Cemetery Dance πήρε σάρκα και οστά σχετικά γρήγορα και μετά από μερικές ημέρες σκέψεις και μερικές ώρες τζαμαρίσματος στο στούντιο!

Οι επιρροές των Cemetery Dance έρχονται κυρίως από την hard rock/punk/metal σκηνή περασμένων δεκαετιών αλλά το βασικό και κύριο συστατικό της μπάντας είναι η ζωντάνια και το κέφι ειδικά στις live εμφανίσεις τους.

Το πρώτο τους βήμα ήταν να ηχογραφήσουν ένα 4 – track promo demo με τίτλο “Live Demo Zombie I”. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στα τέλη του περσινού Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια κάποιας live εμφάνισης τους στην Αθήνα. Το αποτέλεσμα ήταν ένας σχετικά  “βρώμικος” και in-your-face  ήχος που οδήγησε στην απόφαση της καταγραφής ένα ολοκληρωμένου live album με τίτλο Plug & Play. Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στο τώρα και στο πρώτο τους πόνημα που τιτλοφορείται “Poser Zombies”.

Η αλήθεια είναι πως ξεκινώντας το άλμπουμ με το αρκετά επιθετικό και αρκετά Motley Crue-ιζων “Fixed Imagination” έχουμε να κάνουμε με μια σφιχτοδεμένη μπάντα που παίζει ακριβώς αυτό που ανέφερα παραπάνω, βρώμικο street metal με αρκετή δόση από punk!

Το μοναδικό “πρόβλημα” που συνάντησα είναι τα φωνητικά τα οποία είναι κάπως παραγκωνισμένα, και δεν ακούγονται καθαρά, σχετικά με την υπόλοιπη μπάντα!

Τα υπόλοιπα τραγούδια βαδίζουν πάνω στα ίδια πάνω-κάτω μονοπάτια και τα φωνητικά συνεχίζουν να ακούγονται βαθιά και σε κάποιες περιπτώσεις ενοχλητικά θα έλεγα. Αλλά ας σταματήσω να παραπονιέμαι… η μουσική είναι αρκετά καλή, τα κιθαριστικά μέρη είναι το δυνατό τους σημείο και οι τύποι εδώ γενικά κάνουν μια καλή προσπάθεια για ντεμπούτο άλμπουμ. Αν διορθωθούν κάποια πράγματα στο μέλλον πιστεύω πως σίγουρα θα ανέβουν κατηγορία!

462