NUBIAN ROSE: “Mountain”

Όταν το Sweden Rock Magazine γράφει ότι οι NUBIAN ROSE θυμίζουν ή είναι επηρεασμένοι από Journey και Dio, τότε εύλογα σου έρχεται η επιθυμία να ακούσεις άμεσα, τι πράμα είναι ετούτο…

Ακούγοντας λοιπόν τους πολυδιαφημισμένους στη Σουηδία, NUBIAN ROSE (εκεί κατοικούν τα παλικάρια) στους οποίους βασικό ρόλο παίζει η τραγουδίστρια Sofia Lilja, το πρώτο συναίσθημα που σου έρχεται είναι “οκ παιδιά μια χαρά παίζετε αλλά ούτε Dio, ούτε Journey είστε αλλά μια καλοδουλεμένη hard rock μπάντα στο ύφος των Scorpions”.

Το παρθενικό τους album, ονομάζεται “Mountain” και το ύφος είναι ένα μίγμα hard  και ολίγων heavy ρυθμών με αρκετή δόση του melodic στοιχείου και με τη φωνή της Sofia Lilja να είναι δυνατή, βροντερή και γενικά εξαιρετική στα καθήκοντα της. Τα υπόλοιπα μέλη του group εκτελούν σε άψογο τέμπο, τις hard rock  επιρροές τους μιας και έχουν συνθέσει μία πλειάδα όμορφων και πιασάρικων τραγουδιών. Στο album επίσης υπάρχει και μία συμπαθητική διασκευή του κλασσικού “Close my Eyes Foerever” (Lita Ford-Ozzy) ενώ την μίξη του δίσκου ανέλαβε ο Tobias Lindell (Europe, H.e.a.t. Hardcore Superstar).

545