KRYPTOS: “The Coils of Apollyon”

Και η φετινή thrash πανδαισία συνεχίζεται επάξια με τους Ινδούς Kryptos!

Βάλτε τρεις κουταλιές της σούπας Destruction στο (heavy metal) κατσαρολάκι σας, σιγοβράστε σε χαμηλή υψηλή φωτιά με συνοδεία από καρυκεύματα τύπου Exodus και Candlemass (ναι, ναι καλά διαβάσατε), προσθέστε λίγο Kreator σως στο τέλος και στην πορεία χτυπήστε (αλύπητα) το μείγμα στο (μεταλλικό) σας μπλέντερ και κάπως έτσι θα βρείτε τον ήχο των Kryptos, οι οποίοι φτάνουν αισίως στο τρίτο full length τους.

Ο δίσκος ανοίγει ιδανικά με τον οδοστρωτήρα “The Mask of Anubis”, που αποτελεί και το highlight της κυκλοφορίας. Η συνέχεια με το ομώνυμο κομμάτι του album, είναι εξίσου καταιγιστική, ενώ το “Serpent Mage” που ακολουθεί κρατάει τα “μπόσικα”, προσθέτοντάς στη συνταγή μια πιο mid tempo προσέγγιση. Το “Nexus Legion” επαναφέρει τον ακροατή στη thrash πραγματικότητα του δίσκου, οδηγώντας στο βαρύ και ασήκωτο “Eternal Crimson Spires”, που φλερτάρει με τις doom επιρροές του group.

Οι ταχύτητες ανεβαίνουν ξανά στο “Spellcraft”, το οποίο δίνει τη θέση του στο πιο ατμοσφαιρικό (;) “Starfall”. Ακολουθεί το οκτάλεπτο “Vision of Dis”, που λειτουργεί ως πολυσυλλεκτικός φορέας των επιρροών του σχήματος. Το album κλείνει με το “The Isle of Voices”, ένα μικρής διάρκειας instrumental, όμορφο μεν, αχρείαστο δε.

Σε γενικές γραμμές, το “The Coils of Apollyon” είναι πιο γρήγορο και πιο επιθετικό από τους προκατόχους του, ενώ συνάμα πληρεί τα προϋποθέσεις ώστε να αποτελεί και τη μέχρι στιγμής καλύτερη στιγμή της μπάντας.

Το μοναδικό μειονέκτημα είναι πως τα δυνατά χαρτιά της κυκλοφορίας (“The Mask of Anubis”, “The Coils of Apollyon”, “Nexus Legion” και “Eternal Crimson Spires”) βρίσκονται κυρίως στο πρώτο μισό του δίσκου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή “πτώση” καθώς φτάνουμε προς το τέλος, η οποία όμως είναι ανεπαίσθητη σε σχέση με το συνολικό μουσικό κράμα που αποφέρει το album.

Αν είναι λάτρης του old school thrash revival (μη σου πω του heavy metal γενικότερα), οφείλεις να κάνεις δώρο στον εαυτό σου το “The Coils of Apollyon” και να παρακολουθήσεις την πορεία των Kryptos, της μόνης μπάντας από την Ινδία που έχει κάνει εκτεταμένες περιοδείες στην Ευρώπη, που άπαξ και συνεχίσουν με αυτόν το ρυθμό, θα γίνουν άξιοι διάδοχοι της βαριάς thrash κληρονομιάς. Ντου! 



513

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.