SLAVEBREED: “Dethrone the Architect”

Όταν παίζεις support σε μπάντες όπως Napalm Death, Entombed, Birdflesh, Rotten Sound και Fear Factory, ύστερα από προτροπή των ίδιων των main acts, τότε σίγουρα κάνεις κάτι καλά.

Οι αθηναίοι Slavebreed μετρούν πάνω από πέντε χρόνια ενεργής παρουσίας στο death grind στερέωμα και οι συνεχόμενες συμμετοχές τους στο Fekal Party (grind festival στην Πράγα και συνάμα το μεγαλύτερο και πιο ενημερωμένο -για το είδος- στον κόσμο), όπως και τα συχνά tour στο εξωτερικό, αποδεικνύουν πως η λεγόμενη “διεθνής καριέρα” δεν είναι κάτι το άπιαστο άπαξ και έχεις τα φόντα να στηρίξεις αυτό που κάνεις. Πόσο μάλλον εάν αυτό, το κάνεις καλά!

Δεύτερο full length, αλλά ομολογουμένως ιδιαίτερα καθυστερημένο, καθώς έχουν περάσει 4 χρόνια από το (εξαιρετικό) ντεμπούτο τους, “Pain Syndicate” (το 7” split που έβγαλαν πέρυσι  με τους Hibernation δεν το υπολογίζω, καθώς προοριζόταν για λίγους ούτως ή άλλως).

Το πρώτο χαρακτηριστικό του “Dethrone the Architect” είναι η διαφοροποίηση των πιο brutal φωνητικών (aka βοθρίλα), που εναλλάσσονταν με τα “σχισμένα”, δίνοντας τη θέση τους σε μια πιο Lindbergική  αισθητική (εποχής Disfear ίσως). Τα προαναφερθέντα “σχισμένα” πάντως παραμένουν. Παράλληλα οι Napalm Deathικές επιρροές είναι πιο έντονες, ενώ γενικά υπάρχει μια πιο “χύμα” προσέγγιση βγάζοντας το τελικό αποτέλεσμα από τα στενά όρια του grindcore, φλερτάροντας με το crust, το hardcore, ακόμη και το punk.

Δεκατρείς νέες συνθέσεις (συν μια διασκευή στο “Dog Eat Dog” των Disrupt) συντελούν στη δημιουργία ενός album που (όπως και το προηγούμενο) θα καθηλώσει τους grindcore οπαδούς με τις riffάρες και την ενέργεια που βγάζουν τα τραγούδια. Στα συν επίσης, η για ακόμη μια φορά, καλή δουλειά του Seth στον εικαστικό τομέα.

Άμα αγαπητέ (κάφρε) αναγνώστη αρέσκεσαι σε death grind μουσικά εδέσματα και στο άκουσμα των “A New Plague Upon Us”, “Avaritia”, “Diluted’s Canticle”, “Pledeians”, “Flagellants”, “Inside the Jaws of Famine”, “Chironex Fleckeri” και “Sailing the Styx” δεν κοπανηθείς, τότε κάνεις κάτι λάθος.

Προσοχή: δεν ενδείκνυται σε ακροατές με ευαίσθητα αυτάκια…

550

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.