HEAVEN AND HELL: "The Devil You Know"

Οι Heaven and Hell σέρνουν πίσω τους την τεράστια κληρονομιά των Black Sabbath και με το νέο τους άλμπουμ “The Devil You Know” τιμούν και με το παραπάνω όλα εκείνα που τους έκαναν μεγάλους στο χώρου του heavy metal.

Αν και δεν είμασταν ποτέ φανατικοί οπαδοί των Black Sabbath, την περίοδο με τον Dio κυκλοφόρησαν μνημειώδους δίσκους και κατάφεραν να αλλάξουν την συνθετική δομή για άλλη μια φορά στο heavy metal.

Doom συνθέσεις,ανυπέρβλητες μελωδίες, υπέροχοι στίχοι από τον Dio,τρομερά σόλο από τον master της κιθάρας Tonny Iommi και ένα ακτύπητο δίδυμο για σεμινάριο στο μπάσο και στα τύμπανα οι κύριοι Greeze Butler και ο Vinnie Appice αντίστοιχα.
Οι συγκρίσεις από το παρελθόν είναι αναπόφευκτες ειδικά για τους μεγαλύτερους όμως η σπουδαία τετράδα αποδεικνύει παρά τα χρονάκια της πόσο μεγάλη μπάντα είναι και ποιοι έβαλαν τον θεμέλιο λίθο στο μεταλλικό ροκ.
Οι Heaven and Hell δεν υποκρίνονται με τούτο το άλμπουμ ούτε αντιγράφουν τους εαυτούς τους απλώς διδάσκουν στους νεώτερους ότι δεν χρειάζονται υπερβολές και ακρότητες για τον τρόπο να παίζεις με ψυχή και συναίσθημα.

Θανάσης Παπαδόγγονας

461