SVÖLK: “Nights Under the Round Table”

Όπως ακριβώς τα λέει ο τίτλος. Λόγω των σεισμών που δημιουργούν οι Οσλοβίτες Svölk, θα κρυφτείτε κάτω από το στρογγυλό σας τραπέζι για να μη φάτε στο κεφάλι τους σοβάδες. Έχω φάει σοβά στο κεφάλι εγώ και μπορώ να σας πω ότι πονάει πολύ.

Οι Νορβηγοί ισχυρίζονται πως παίζουν bear metal, μίξη stoner, metal και νορβηγικής “βλαχιάς”. Επειδή κάποιοι να μην καταλαβαίνουν πως ακριβώς ακούγεται μια μεταλλική αρκούδα, να σας πω…

Φανταστείτε λίγο πιο heavy τους Spiritual Beggars, λίγο από Mannhai και φωνητικά που γειτνιάζουν τους συμπατριώτες τους, Lonely Kamel.

Οι Νορβηγοί βγάζουν για τρίτη φορά την αρκούδα από το κλουβί και μας αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως είναι γνήσια τέκνα των Sabbath και του New Wave of British Heavy Metal κινήματος.

Ατμόσφαιρα αντρίλας και κιθαριστική βρωμιά, σε συνθέσεις που περνάνε νερό από τα αυτιά σου. 50 λεπτά με συνθέσεις που ο τίτλος τους μοιάζει λίγο true metal (“Living by the sword”, “Break my bones”, “Bearserk”), αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τους Manowar και την epic σκηνή που δημιούργησαν. Μου άρεσε πολύ ομολογώ και τελείωσε όμορφα με το 70s εμπνευσμένο “This is where it ends”.

Δεν γνώριζα την ύπαρξη τους και έτσι, δεσμεύομαι να ακούσω και τα προηγούμενα δύο πονήματα τους. Ακούστε και ελευθερώστε και εσείς την αρκούδα που κρύβεται μέσα σας!

521

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.