LIMBO-X: “First Tie To Cut”

Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό με το ξεκίνημα της ακρόασης του demo των Χαλκιδαίων Limbo-X ήταν “επιτέλους και μια μπάντα από τα τρελά νερά που δε παίζει stoner metal!”.

Η αμέσως επόμενη ήταν να ανεβάσω στα κόκκινα την ένταση στο στερεοφωνικό μου, όπως κι έπραξα, καθώς η εισαγωγή του “Through The Mist” ήδη έφτανε στην κλιμάκωσή της δείχνοντας τα δόντια της μπάντας από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα.

Σήμα κατατεθέν οι ταχύτατες, κοφτές και άκρως επιθετικές κιθάρες και ένας στόλος από μπετονιέρες στο ρυθμικό κομμάτι. Μουσικά ακούγονται σαν ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων (κοινώς παρτούζα) μεταξύ του νεαρού ζευγαριού “The Haunted /Killswitch Engage” και του πιο ηλικιωμένου και ώριμου των “Slayer/ Sepultura”. Σαν τον μπάσταρδο καρπό τους λοιπόν βγαίνει ο ήχος των Limbo-X που αν και στα ξεκινήματα ακόμη, κατάφεραν να δώσουν αρκετό προσωπικό χρώμα στον ήχο τους, παρά τις προαναφερόμενες έντονες επιρροές.

Τα φωνητικά, επίσης επιθετικά μέσα στο κλίμα του demo, αν και ηχογραφημένα αρκετά “τραντζιστοράτα” αφήνουν περιθώρια για βελτίωση με λίγο ακόμη πειραματισμό στην παραγωγή, αλλά και στη σύνθεση. Στο “Rainy Days” για παράδειγμα που τόλμησαν και πρόσθεσαν και κάποια καθαρά φωνητικά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Άκρως επιθετικά και ποτισμένα με δυνατές δόσεις ζοφερότητας, θα μπορούσαν να είναι λιγότερο flat ξαφνιάζοντας τον ακροατή, όπως σε πολλά σημεία καταφέρνει η μουσική με τις εναλλαγές στα riff, το ρυθμό κλπ.

Τους Limbo-X απαρτίζουν οι μουσικοί Giannis Stergiou (guitars), Vasilis Trikkas (guitars), Mixalis Papadopoulos (bass), Platonas Karavasiloglou (drums) και ο αφηνιασμένος Giorgos Roubalas (vocals). Το demo τους περιέχει 5 δυναμίτες, τα “Through The Mist”, “Cut The Ties”, “Rainy Days”, “Important… What Is It?”, και κλείνει με το “An Illusion To Lust”.

Πάντως για πρώτη δουλειά, οφείλω να ομολογήσω πως πραγματικά εντυπωσιάζουν και αναρωτιέμαι που μπορούν να φτάσουν τα παιδιά με την κατάλληλη στήριξη. Με 13 κομμάτια ήδη έτοιμα, η μπάντα είναι σε αναζήτηση συμβολαίου για να κυκλοφορήσει πλήρες album. Εσείς το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ακούσετε το “First Tie To Cut” γιατί πραγματικά τα σπάνε και έχουν όλα τα προσόντα, αν τους δοθεί η ευκαιρία, να κόψουν πολλά κεφάλια εκεί έξω.

400