Hatebreed, Endsight, All Vows Collapse (18/07/12) Κύτταρο

Η πρώτη μέρα μετά τον ανελέητο καύσωνα (που σύμφωνα με δυσοίωνες πληροφορίες, θα επανέλθει) και με αισθητό το δροσερό αεράκι, κόσμος μαζεύτηκε έξω από το Κύτταρο, πίνοντας περιπτεριακές μπίρες, ωσότου ξεκινήσει το νταβαντούρι. Στην αρχή δεν φαινόταν ότι θα προσέλθει ικανοποιητικός αριθμός θεατών, αλλά με την ώρα κατέφθαναν αρκετοί να προμηθευτούν εισιτήρια από το ταμείο.

Όταν η ώρα πήγε 21:25, η πρώτη support μπάντα ανέβηκε στη σκηνή και έδωσε υποσχέσεις για το μέλλον. Οι All Vows Collapse τα έδωσαν όλα πάνω στη σκηνή (γεια σου, ρε Econe τρελιάρη) και έκαναν όλους τους παρευρισκόμενους να κουνάνε ρυθμικά τα κεφάλια τους. Ο ήχος τους, καθόλα συμβατός με αυτόν των Hatebreed, εκρηκτική εμφάνιση και έδειξαν ότι δεν κωλώνουν αν και αυτό ήταν το πρώτο τους live. Την εμφάνιση τους σχολίασε, αργότερα, με θερμά λόγια και ο J. Jasta! Τους απόλαυσα και θα προσπαθήσω πολύ να τους ξαναδώ και να τους στηρίξω!

25 λεπτά κράτησε η “επανάσταση” των A.V.C. και γρήγορα γρήγορα κατέλαβαν την σκηνή οι Endsight. Με ήχο γρήγορο και ευθύ, έριξαν λάδι στη φωτιά που είχαν ανάψει πριν οι A.V.C. και έδειξαν σε όλους μας ότι η ελληνική σκηνή έχει και χαρακτήρα και ποιότητα. Καθότι διαθέτουν και τυμπανιστή αδίστακτο (γεια σου Βασίλη, μηχανή είσαι), μας xτυπούσαν συνεχόμενα στο στομάχι με τα τραγούδια τους με τον frontman τους να δείχνει απίστευτο νεύρο. Οι μελωδίες που αναβλύζουν μέσα στη μουσική τους ήταν καλό διάλειμμα μεταξύ των δύο άλλων, που ήταν πιο στακάτοι.

40 λεπτά αργότερα τη σκηνή πλημμύρισαν άνθρωποι που άρχισαν να μαζεύουν και να ελέγχουν για τα επόμενα 25 λεπτά. Το soundcheck έφερε καρπούς, αφού ο ήχος ήταν πολύ καλός στη συνέχεια. Οι Hatebreed έτρεξαν στη σκηνή ξεκινώντας το χαμό με “To the threshold” και “Facing what consumed you”. O λαός στα μπροστά της σκηνής έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του και ξεκίνησε τρελό παντιρντί με κλωτσομπουνίδια στο άκουσμα του “Never let it die”, όπου ο Jamey έκανε την πρώτη του επαφή με το κοινό ρωτώντας “Will you let it die?”, με το Κύτταρο σύσσωμο να απαντά “NEVER”!

Απαιτώντας από όλους μας να φύγουμε ιδρωμένοι και με κλειστές φωνές από το live, το μέρος άρχισε να σείεται με τα “Hands of a dying man”, “Everyone bleeds now” και “In ashes they shall reap” (το οποίο λατρεύω). Εκθειάζοντας τα συγκροτήματα που τους υποδέχτηκαν στη σκηνή, πρότεινε στο ελληνικό κοινό να υποστηρίζει την εγχώρια σκηνή (η οποία θεωρώ και εγώ ότι αξίζει υποστήριξης και όσο μπορούμε όλοι να τους στηρίζουμε), μετέτρεψε τη σφαγή σε γενοκτονία. “Empty promises”, “Proven”, “Burial for the living”, “Defeatist” και πολλά άλλα χωρίς ανάσα και σταματημό με το ξύλο να πέφτει σαν βροχή στο pit.

H γενοκτονία μετετράπη σε ολοκαύτωμα προς το τέλος στο άκουσμα των “Live for this” και “Betrayed by life” με το οποίο άφησαν τη σκηνή. Μόνο για λίγα λεπτά, βέβαια, αφού γύρισαν και μας αποτελείωσαν με το “I Will be heard” και το “Detroy Everything”.

75 λεπτά αβυσσαλέου hardcore με μόνο ελάττωμα την αποπνικτική ατμόσφαιρα μέσα στο χώρο, που υποθέτω δημιουργήθηκε από τους υδρατμούς των ιδρωμένων “μαχητών”. Εξάλλου κανένας εξαερισμός δεν είναι αρκετός να εξαφανίσει τη λύσσα του αθηναϊκού κοινού για ένα καλό live!

Hatebreed setlist:
To the threshold
Facing what consumes you
Never let it die
Hands of a dying man
Everyone bleeds now
In ashes they shall reap
Empty promises
Proven
Smash your enemies
Burial for the living
Perseverance
Defeatist
As diehard as they come
Doomsayer
A call for blood
Spitting venom
Live for this
Betrayed by life
I will be heard
Destroy everything

427

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.