THE SILENT WEDDING: “Livin Experiments”

Τους The Silent Wedding τους είχα δει live πρόπερσι, τέτοιο καιρό, παίζοντας ως support στους Crystal Tears.

Έχοντας μόνο θετικές αναμνήσεις από την τότε εμφάνισή τους, έβαλα το παρθενικό τους album να παίξει.

Prog αισθητική με τα φωνητικά να φέρουν στο μυαλό 90s μπάντες, όλα πλαισιωμένα από ένα εξαιρετικό artwork, δια χειρός Travis Smith (Nevermore, Opeth, Iced Earth κτλ).

Οι συνθέσεις καθαυτές είναι αρκετά δουλεμένες και στην πλειοψηφία τους πολυεπίπεδες. Από την άλλη όμως θεωρώ πως δεν αποφεύχθηκε το κλασσικό ελληνικό γνώρισμα, σε ότι αφορά την παραγωγή… Τα φωνητικά (σε αρκετά σημεία) είναι πιο “μπροστά”, με αποτέλεσμα να χάνονται κάπως τα υπόλοιπα όργανα, ενώ είναι κρίμα σε συνθέσεις επιπέδου “I Am You” να ακούγεται έτσι η μπότα… Πάντως, τα θεματάκια της παραγωγής είναι και τα μόνα αρνητικά που μπορώ να βρω στο “Livin Experiments” (όχι πως έψαχνα, αλλά τέλος πάντων).

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν συνθέσεις που θα τις ζήλευαν αρκετά ονόματα στο χώρο. Για την ακρίβεια όταν έχεις στο ηχητικό οπλοστάσιό σου κομματάρες όπως “To Them”, “I Am You”, “Real Temptations” και “A Cry from Within” (ίσως το απόλυτο ερμηνευτικό highlight του δίσκου), δε φοβάσαι τίποτα και σίγουρα διαθέτεις τις βάσεις για να διεκδικήσεις κάτι από την παγκόσμια μουσική πίτα. Εύγε παίδες!

Για τους λάτρεις του prog power μια καθόλα τίμια πρόταση, που προσωπικά ελπίζω να μην κάτσει στα (εγχώρια) αυγά της και να αρχίζει να λοξοκοιτάζει και τίποτα “εκτός έδρας”.

464

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.