CRYSTAL VIPER: “Metal Nation”

Οι Crystal Viper, είναι μια μπάντα που ίσως να πρέπει να την έχουμε ως σημείο αναφοράς για το πώς πρέπει να παίζεται το αληθινό heavy/power metal στις μέρες μας.

Κι ένας λόγος παραπάνω γι’ αυτό είναι ότι ο frontman είναι… woman και μια woman ονόματι Marta “Leather Wych” Gabriel η οποία άνετα βάζει τα γυαλιά σε πολλούς άντρες συναδέλφους της!

Κοινώς, δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή έστω περιθώρια για μέτριες δουλειές, τουλάχιστον μετά από την ακρόαση του “Metal Nation”, άλμπουμ το οποίο αν και κυκλοφόρησε τρία χρόνια πριν (2009) επανακυκλοφορεί από την AFM Records με 6 bonus κομμάτια, επανασχεδιασμένο booklet, φωτογραφίες της μπάντας και στίχους όλων των κομματιών!

Συνήθως οι επανακυκλοφορίες σου δίνουν στα νεύρα, ιδιαίτερα αν έχεις ήδη αγοράσει τη πρώτη πιο “φτωχή” εν τέλη έκδοση της, αλλά είναι τουλάχιστον ένα μικρό δείγμα ότι το συγκρότημα από τη Πολωνία μετράει..!

Ως γνωστόν λοιπόν, η μπάντα αρέσκεται σε διασκευές και bonus tracks οπότε αν και αναμενόμενο, σίγουρα δε “χαλάει” όλους εκείνους που δεν είχαν αγοράσει το “Metal Nation” όταν είχε βγει στα δισκοπωλεία, αφού τώρα είναι διπλή η ευκαιρία στους μη έχοντες!

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οι, σε δεύτερο χρόνο, τυχεροί και κάτοχοι του “Metal Nation”, θα ακούσουν τα “Axeman’s Revenge (live intro 2008-2011)”, “Metal Nation (karaoke version)”, “The Banshee (2011 version)”, “The Anvil of Hate (demo version 2007)”, “Bringer of the Light (karaoke version)” και “Libertalia (Running Wild cover)”.

Για εμένα είναι μια πολύ καλή αγορά κι επένδυση στη δισκοθήκη σας, οπότε αν πέσει στα χέρια σας τσιμπήστε το άφοβα, μιας και μιλάμε άσχετα με τα bonus δωράκια, για ένα πολύ καλό και αξιόλογο δίσκο!

458