VORE: “Gravehammer”

Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι όταν ακούω κάτι που δε περιμένω ότι θα μου αρέσει! Είναι σαν να κρατάς μικρό καλάθι και τελικά να μη χωράνε τα κεράσια ούτε σε κοντέινερ! Γιατί οι Αμερικανοί deathsters έχουν ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις περισσότερες μπάντες του είδους. Μελωδία!

Πλεονέκτημα, που με λίγα λόγια σε κάνει κάθε φορά που ακούς το τέταρτο νεκρομεταλικό παιδί των Vore, να πατάς το repeat και να γουστάρεις ακόμη περισσότερο, ανακαλύπτοντας πράγματα που σε κάνουν να το εκτιμάς ακόμη πιο πολύ!

Αν και η μπάντα υπάρχει από το 1994, το “Gravehammer” είναι η τέταρτη μόνο αυτοχρηματοδοτούμενη δουλειά τους, που κάνει κάθε οπαδό του είδους ευτυχισμένο και υπερήφανο! Και τα 9 κομμάτια είναι κάπως “αργά” σε ρυθμό και μακροσκελή, χωρίς όμως να κουράζουν αφού ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρουν κατά τη διάρκεια τους. Για παράδειγμα αν ακούσεις το “Doomwhore”, θα καταλάβεις τι εννοώ φίλε αναγνώστη ιδιαίτερα αν κάνεις υπομονή και αφήσεις το περίπου 8λεπτο κομμάτι, να σου δείξει τι αξίζει!

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, που λέει κι ένας φίλος, θα σας πω ότι οι κύριοι Page Townsley (κιθάρα-φωνή), Remy Cameron (drums) και Jeremy “Scullcrusher” Partin (μπάσο-φωνή), μας δίνουν ένα δυνατό και δεμένο death metal δίσκο, που θα αρέσει ακόμη και σε όσους δε προσκυνούν το είδος! Αν ακούτε και σας αρέσουν οι Six Feet Under, Obituary και λοιπές παρόμοιες μπάντες, απλά μη διστάσετε κι ακούστε το!

 

436