ASIA: “ΧΧΧ”

Τριάντα χρόνια  ζωής έκλεισαν οι ASIA και οι τέσσερις μουσικοί- θρύλοι του progressive rock, Geoff Downes, Steve Howe, Carl Palmer και John Wetton επιμένουν (και καλά κάνουν) με αξιοθαύμαστο τρόπο να δημιουργούν νέα όμορφα τραγούδια.

Εκείνο που κάνει μεγάλους τους ASIA δεν είναι μόνο η πολύχρονη και εμπνευσμένη συνθετική τους δράση αλλά το γεγονός, ότι αν και έχουν συμπληρώσει την έκτη δεκαετία ηλικιακά της ζωής τους και μπορούσαν να απολαμβάνουν τη δόξα και το χρήμα από την πολυτελή φάρμα τους προτίμησαν ως γνήσιοι καλλιτέχνες να κυκλοφορούν νέα album, να περιοδεύουν και να εκθέτουν τον εαυτό τους σε οπαδούς, πλέον, κάθε ηλικίας.

Τo “ΧΧΧ” είναι λοιπόν το καινούργιο στούντιο άλμπουμ της μπάντας όπου για άλλη μία φορά ο λυρισμός των ερμηνειών συναντά τον “πλούτο” των πλήκτρων και η αρτιότητα των ρυθμών αναδεικνύεται μοναδικά, με συναισθηματικές εσωστρεφείς μελωδίες. Τραγούδια όπως τα “No Religion”, “Faithful”, “Face On The Bridge” και “Al Gatto Nero” εκπέμπουν μία θετική ατμόσφαιρα νηφαλιότητας και δημιουργίας. Φυσικά και δεν πρόκειται να ακούσετε “τραγούδια-hit” των πρώτων εξαιρετικών άλμπουμ και ούτε το “XXX” είναι ότι καλύτερο κυκλοφόρησαν. Όμως οι έννοιες “ποιότητα” και “σεβασμός” είναι το μεγάλο προτέρημα των ASIA αφού κατορθώνουν να δώσουν ένα ικανοποιητικό συνθετικό αποτέλεσμα στους οπαδούς τους. Το υπέροχο εξώφυλλο του θρυλικού σχεδιαστή Roger Dean αλλά και η θαυμάσια παραγωγή του Mike Paxman προσθέτουν μία ακόμη μικρή γοητεία στο καινούργιο album των ASIA.

655