95- Violent By Nature

“Στείλτε εκατό άτομα εδώ…”

Κάτι τέτοιο φέρεται να λέει ο εκλεγμένος από 40 μεραρχίες βουλευτής της ακροδεξιάς, ύστερα από το περιστατικό που διαδραματίσθηκε on air. Τουτέστιν, απειλεί πως επειδή δεν έμεινε ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του καναλιού που τον φιλοξενούσε, η μόνη διέξοδος είναι να σκάσουν από εκεί εκατό άτομα και να δείρουν όποιον βρουν…

Διότι έτσι κάποιοι άνθρωποι έχουν μάθει. Άλλωστε η “παιδεία” αντλείται από διάφορους χώρους και σε μεγάλο βαθμό από την οικογένεια του καθενός. Όταν λοιπόν γινόμαστε μάρτυρες ενός παρολίγον ξυλοδαρμού στην τηλεόραση, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως εκείνοι που κρύβονται πίσω από σημαίες, τιμές και πατριωτισμούς, ουσιαστικά προσπαθούν να ξεφύγουν από την αλήθεια, η οποία τους θέλει γόνους μιας αρρωστημένης εξελικτικής κατάστασης. Όταν έχεις γνωρίσει μόνο τη βία (είτε ενδοοικογενειακά, είτε στο περιβάλλον του σχολείου, είτε γενικότερα) τότε είναι απόλυτα λογικό να αντιδράς με γνώμονα αυτήν.

Το κύριο χαρακτηριστικό των ακροδεξιών της βουλής είναι τα “νεύρα”. Τους ενοχλούν οι πάντες και τα πάντα και η μόνη λύση είναι η βία, καθώς δεν έχει μάθει κανείς τους να διαχειρίζεται το λόγο και πάνω από όλα το μυαλό του. Παπαγαλίζουν ότι πει ο “ηγέτης” τους και από εκεί και πέρα, μηδέν προσωπικότητα.

Βέβαια, βάση λογικής των ίδιων, πας μη Έλλην- βάρβαρος… Άρα, έχοντας να κάνουμε με μια μερίδα βαρβάρων, αποκλείουμε το σενάριο όλοι αυτοί να είναι έλληνες! Απλά μαθηματικά, κάνοντας χρήση της δικής τους (χαζής) νοοτροπίας! Επίσης (και ας λυσσάτε μερικοί) ύστερα από 400 χρόνια σύμπραξης με τους τούρκους, πιο εύκολο είναι να βρείτε τον παρθενικό υμένα της Αλεξανδράτου, παρά καθαρόαιμο έλληνα. Ας χτυπιέστε και ας βρίζετε όσο θέλετε λοιπόν! Και προσωπικά, ουδέποτε θα πίστευα ως “ηγέτη” έναν άνθρωπο που φέρει τον ίδιο χρωματισμό με αυτούς που κυνηγούν οι υπήκοοί του.

Για αυτά τα περιστατικά όμως φταίμε εμείς! Κάθομαι τόσο καιρό και βλέπω τις αντιδράσεις μας και πραγματικά είναι λες και χαιρετίζουμε το όλο σκηνικό. Με το που έγινε το “εγέρθητι”, αντί να προβληματιστούν μερικοί, χασκογέλαγαν και το αναπαρήγαγαν.

Χειρότερο δε, το ότι υπήρξαν webzine που τσακίστηκαν να διαδώσουν το σπουδαίο γεγονός της ένταξης στη βουλή ενός “δικού μας”. Ενός μεταλλά δηλαδή. Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Και ύστερα, προκειμένου να το “μαζέψουν” έκαναν λόγο περί διαφοροποίησης μουσικής και πολιτικής. Συμφωνώ απόλυτα… Εφόσον όμως τα διαχωρίζουμε, δεν είναι ανάγκη να διαφημίζουμε και τα πρόσωπα! Γράψε ότι θες για τη μουσική κάποιου, αλλά εφόσον (λες) πως δεν ασχολείσαι με το ποιόν του άλλου, δε μπορώ να φανταστώ ούτε ένα λόγο για να αποκτήσει “όνομα” μια μπάντα που τη γνώριζε μονάχα το 10% των ελλήνων μεταλλάδων.

Τώρα βέβαια, με το πρόσφατο περιστατικό, βγαίνει προς τα έξω η πραγματική εικόνα. Διότι, καλά να προστατεύεις γιαγιάδες… Αν όμως δε συμφωνήσουν σε κάτι άλλο μαζί σου, τι θα τις κάνεις; Θα τις σφάξεις; Και η επίσημη απάντηση του κόμματος ποια θα είναι; “Μας προκάλεσαν πρώτες”;

Δεν υπάρχει κάτι ποιο άνανδρο από το να μην παραδέχεσαι τα λάθη σου και με βάση τις κατά καιρούς “εξαγγελίες” του, το ακροδεξιό κόμμα πρέπει να είναι ίσως ότι πιο “θηλυκό” έχουμε στη βουλή. Φαντάζομαι πως δεν ήταν αυτός ο στόχος τους, αλλά όταν δηλώνεις πως “μια γυναίκα επιτέθηκε πρώτη στο δύσμοιρο εκπρόσωπό μας με εφημερίδα, ασχέτως εάν προηγήθηκε η ρίψη νερού σε άλλη βουλευτή και για αυτό αμύνθηκε χτυπώντας την”, τότε μιλάμε για (πολιτική) χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. 

Να μην ξεχάσουμε και την απίστευτη αντιμετώπιση του συμβάντος από εκπρόσωπο άλλου κόμματος, που με περίσσια ηρεμία ατένιζε τα χέρια ενός άλλου καλεσμένου να κατευθύνονται πολλάκις στο πρόσωπο τη γυναίκας που όρθωσε το ανάστημά της μπροστά σε έναν τηλεοπτικό “μάγκα”.

Ποτέ μου δεν ψήφισα την παράταξη αυτής της γυναίκας και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω. Παρόλα αυτά, της βγάζω το καπέλο, γιατί απέδειξε πως είναι από τους λίγους που φέρουν (έστω και μεταφορικά) ανδρικά όργανα, μέσα στο κοινοβούλιο.

Και μια συμβουλή… 40 μεραρχίες σας ψήφισαν… η υπόλοιπη Ελλάδα όχι!



171

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.