4ΒΙΤΤΕΝ: “Delirium”

Η περίπτωση των 4ΒΙΤΤΕΝ για μένα αποτελεί ένα καλό παράδειγμα, για το πώς πρέπει να δουλεύει μία ντόπια μπάντα που επιθυμεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα της, ασχέτως τελικού αποτελέσματος.

Οι κανόνες σε ένα τέτοιο παιχνίδι καθορίζονται συνήθως από το αν έχεις καλά τραγούδια, εξαιρετικούς μουσικούς, σοβαρή δισκογραφική εταιρεία και αμέτρητα live στο ενεργητικό σου, τότε νομίζω μπορείς να ελπίζεις ότι η επιτυχία και η αναγνώριση δεν θα αργήσουν.

Τρία χρόνια λοιπόν μετά το υπέροχο ντεμπούτο τους, “No More Sins”, η μπάντα επιστρέφει με το εκρηκτικό “DELIRIUM” και τα γκάζια εδώ όχι μόνο παραμένουν δυνατά αλλά γίνονται και πιο θορυβώδη. Η φωνή της Fofi Roussos που είναι και το μεγάλο όπλο του γκρουπ είναι μία ασταμάτητη ερμηνευτική αλλά και συναισθηματική καταιγίδα αφού το μίγμα από Ann Wilson (Ηeart) και Janis Joplin είναι άκρως συναρπαστική.

H ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στο “DELIRIUM” είναι τα βαριά και κοφτά κιθαριστικά riff, εμπλουτισμένα με σπιρτόζα σόλο που παραπέμπουν σε Michael Schenker, John Norum και Gary Moore, παιγμένα εκπληκτικά και μανιασμένα από τον George Maroulis. Αν προσθέσεις και τις εμφανείς επιρροές από Led Zeppelin, Black Sabbath τότε καταλαβαίνεις ότι η 70s ευδαιμονία έχει επιβληθεί στο πλήθος των συνθέσεων. Παράλληλα όμως υπάρχουν αρκετά κομμάτια που η κιθάρα θυμίζει έντονα τις παλιές καλές μέρες των Metallica αποτυπωμένες με ακόμα περισσότερο επιθετικό ύφος.

Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το ομότιτλο του δίσκου, τα ισοπεδωτικά “Burnin The Candle” και “Jaded”, το εξαίσιο “Live for Today”, τα συναισθηματικά και μελωδικά “Tomorrow Never Comes” και “A Different Fate”, το  “εφιαλτικό” “Games You Play” που ξεκινά με φοβερή εισαγωγή του μπάσου και συνεχίζει με heavy και hard rock ρυθμούς και τα δυναμικά “Through the Fire” και “Not This Time”.

Οι 4BITTEN συνεχίζουν επάξια και με το δεύτερο άλμπουμ τους να μας χαρίζουν απίστευτες δόσεις hard rock δημιουργίας ενώ αποδεικνύουν με απλό τρόπο ότι το rock για να παιχθεί χρειάζεται πρώτα ψυχή και πάθος και ετούτη η μπάντα ευτυχώς τα διαθέτει με το παραπάνω. Α… και για να μη το ξεχάσω αν δεν τους έχετε δει ακόμα ζωντανά πάνω στη σκηνή τότε χάνετε μία μοναδική εμπειρία!

423