DEAD HUMAN FACTORY: “Brutal Death Execution” EP

Μετά την κυκλοφορία του mcd “1347 Black Death” το 2012, οι Αθηναίοι deathsters Dead Human Factory επιστρέφουν δυναμικά δισκογραφικά με το καινούριο τους EP “Brutal Death Execution” μαζί επίσης με ένα πολύ καλύτερο και βελτιωμένο logo.

Το EP αποτελούν 4 κομμάτια ατόφιου groove death metal διατηρώντας το γνώριμο ύφος της μπάντας. Και αν και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα από μόνο από τέσσερις συνθέσεις μπορώ σίγουρα να πω πως το συγκεκριμένο EP αποτελεί έναν πολύ καλό προπομπό για την επόμενη δουλειά του σχήματος η οποία ελπίζουμε να είναι ένα full-length άλμπουμ.

Το πιο grind κομμάτι “Bloodbath” με την συμμετοχή του Γιάννη Νάκου (Mortal Torment, Procreate, Pester the Pure) στα φωνητικά, ανοίγει όπως πρέπει το “Brutal…” ενώ τα υπόλοιπα τρία κομμάτια “Cut Her Cunt And Skin It” (με το δυνατό breakdown προς το τέλος), “Dismembered Corpses On the Hooks” και “The Puzzle Box” γκρουβάρουν μέχρι τελικής πτώσης σε πιο mid – tempo ρυθμούς βασισμένα ως επί το πλείστον στο εξίσου groove drumming. Δύο διασκευές στα bonus μια στο “Slave New World” των Sepultura και μια στο “Impulse to Disembowel” από Six Feet Under (βασική επιρροή της μπάντας εξάλλου) καθώς και δύο παλιότερες συνθέσεις τους τα “Hear Your Shouts Loud And Clear” με την συμμετοχή του Mephisto των black metallers Nyne και “Cemetery is Rotting” με guest του Άρη Χατζηδάκη (ex- Mahakala).

Μαζί με το απλό και ταυτόχρονα αντιπροσωπευτικότατο εξώφυλλο του, το “ Brutal Death Execution” μας βάζει στην ηλεκρική καρέκλα και το μόνο που μένει είναι το κατέβασμα του μοχλού, ο επερχόμενος δίσκος της μπάντας.

Support the Greek Death Metal Scene

412