92- Political Suicide

Εκλογές πλησιάζουν και οι λογής ακόλουθοι των κομμάτων (γνωστοί και ως “κομματόσκυλα”) έχουν βγει παγανιά, προσπαθώντας να πείσουν όποιον βρουν έξω από τον κύκλο του (διότι εντός, ίδια φάρα με αυτούς κυκλοφορεί) και αυτό που εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς είναι πως ένας “κουτός” στο σύνολό του λαός, μονάχα “κουτές” κυβερνήσεις μπορεί να βγάζει.

Είχε μπει για παράδειγμα ένα παλικάρι στο wall του ΠΑΣΟΚ στο facebook (μεγάλη πηγή για να βρίσκεις υλικό για σάτιρα) και επειδή κάποιοι “αλήτες” έκραζαν όσους έχουν σκοπό να ψηφίσουν Βενιζέλο (ο Τσίπρας μάλλον θα τους είχε βάλει, αλλιώς δεν εξηγείται), έγραψε “Ναι, θα ψηφίσω εγώ ΠΑΣΟΚ και είναι δικαίωμά μου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου κάνει κουμάντο στην επιλογή μου”. Όχι φίλε μου, δε σε εμποδίζει κανένας, αλλά παράλληλα έχω το δικαίωμα να σε θεωρώ μαλάκα! Και επειδή είμαι μεγάλη κατίνα, μπήκα και στο profile σου και βλέποντάς το κατάλαβα από πού προέρχεσαι και το που στοχεύεις. Κοντολογίς, όταν λιγουρεύεσαι πράσινο έδρανο βουλής, μάλλον δε σε παίρνει να εκφέρεις άποψη για το τι θα ψηφίσει ο απλός λαός που θα λαμβάνει το 1/10 του μισθού που κυνηγάς.

Το τι θα βγάλουν ούτως ή άλλως όμως οι κάλπες, μικρή σημασία θα έχει. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί ήδη για όλους μας και επειδή η αυτοδυναμία είναι σχεδόν αδύνατη, το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει ξανά μια κυβέρνηση συνεργασίας και για μια ακόμη φορά να καταλυθεί η ουσιαστική δημοκρατία, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης. Ποιο είναι αυτό; Πλήρης εξάντληση του πληθυσμού με στόχο την, με τον καιρό, φθηνή εκμετάλλευση η οποία θα καλύπτεται από το μανδύα της “επένδυσης”.

Μπούχτισα και από τις τηλεοπτικές συζητήσεις… Με τόσα κόμματα πλέον και τόσους εκπρόσωπους η βαβούρα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Και στο κάτω κάτω της γραφής, εδώ δε μπορούσαν τέσσερα με πέντε κόμματα να συνεννοηθούν, θα μπορούν επτά ή οκτώ που κάθονται και βγάζουν οι δημοσκοπήσεις; Τουλάχιστον θα υπάρχει πολυφωνία, αλλά έτσι που είναι οι συνθήκες (και τα συμφέροντα) το πιθανότερο είναι να έχουμε πολλά, διαφορετικού τύπου, στόματα τα οποία θα εξακολουθήσουν να είναι φιμωμένα και έρμαια των ΔΝΤκών εξελίξεων. Πολλές απόψεις λοιπόν, που δε θα εκφράζονται…

Προσωπικά θεωρώ μονόδρομο την καταρράκωση του δικομματισμού, μιας και είναι πολλάκις αποδεδειγμένο πως δεν έχει νόημα. Όχι πως οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι. Ο καθένας λέει το δικό του παραμύθι, ενώ κάποιοι είναι διατεθειμένοι να αλλοιώσουν το δικό τους, έτσι ώστε να συνάδει με εκείνο άλλων, προκειμένου να στρογγυλοκαθίσουν σε κάποια υπουργική καρέκλα.

Έτσι δεν έγινε και πριν λίγους μήνες; Αυτή η κυβέρνηση Παπαδήμου συστάθηκε δήθεν για το καλό μας, αλλά στην ουσία αποτέλεσε ένα ωραιότατο άλλοθι για να περαστούν τα νέα μέτρα, με τη συγκατάθεση της Νέας Δημοκρατίας και του Καρατζαφύρερ. Καρέκλα και υπογραφή δηλαδή… Και ούτε ένα κανάλι δε βγήκε να ρωτήσει τον μη αιρετό πρωθυπουργό, τι διάολο έγινε επί Σημίτη! Μερικά χρόνια μετά, θα πέφτουν όλοι από τα σύννεφα, όπως τώρα με τον Άκη…

Και μην κάνετε την πατατιά που ακούω τον τελευταίο καιρό και πάτε να ψηφίσετε τη Χρυσή Αυγή! Μας πήγαν οι άλλοι τόσα χρόνια πίσω, θέλετε να φτάσουμε στο μεσαίωνα δηλαδή; Τι; Επειδή υπόσχονται να καθαρίσουν (= εξαφανίσουν με βίαιο κατά προτίμηση τρόπο) τις γειτονιές από τους λαθρομετανάστες; Τόσο ανίδεοι δηλαδή; Και άντε, σας λέω πως “απελευθερώνουν” την Ελλάδα από τους κακούς μετανάστες… Τι (και ποιός) έχει σειρά μετά; Δε θα κάτσω να αναλύσω γιατί είναι βλακώδες το να δοθεί βήμα σε ένα φασιστικό κόμμα, όταν υποτίθεται πως έχουμε κάποιου είδους δημοκρατία! Απλά, όλοι εσείς που παραμυθιάζεστε και το σκέφτεστε, να έχετε κατά νου τις ελευθερίες που έχετε διάθεση να παραδώσετε…

Δημοσιεύθηκε στις 30/04/12

ΥΓ Και εσύ βρε Πύρρο, τι διάολο θέλεις και πολιτεύεσαι; Σε είχα σε μεγαλύτερη εκτίμηση…



134

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.