3 INCHES OF BLOOD: “Long Live Heavy Metal”

Πραγματικά ο ανέμπνευστος λαβύρινθος που περνάει το Heavy metal ως μουσική οντότητα, ονομάζεται αλλιώς και κλιμακτήριος!

Όχι, δε μας νίκησαν οι θεοσεβούμενοι και πουριτανοί, ούτε η μουσική βιομηχανία (όχι ολοκληρωτικά δηλαδή), ούτε αλλά είδη μουσικής, ακόμη κι όταν ήταν στο peak της δημοσιότητας τους. Μόνοι μας βρισκόμαστε πάντα να μαχόμαστε ανεμόμυλους, αν και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην ηλικία μας.. Δεν υπάρχουν πια “άσχετες” μπάντες και “κουλοί” μουσικοί, παρολ’ αυτά συγκροτήματα όπως οι Καναδοί 3 Inches of Blood, μας προσφέρουν μια δίχως όρια μετριότητα με καλές ναι μεν στιγμές, αλλά και με μια ανάμιξη μουσικών επιρροών η οποία από μόνη της αντικατοπτρίζει την έλλειψη έμπνευσης!

Συνεπώς και στα 12 κομμάτια του δίσκου, θα βρείτε αναφορές από παραδοσιακό αλά Accept ήχο, Σουηδικού στυλ death metal ήχο, αλλά μέχρι και instrumental κομμάτια και όμορφα solo από κιθάρες και πλήκτρα αντίστοιχα! Ναι μεν οι ωραίες κοφτές κιθάρες ψιλοσώζουν τη κατάσταση, αλλά αν θέλατε να εμπλουτίσετε τη δισκοθήκη σας με ένα ακόμη διαμαντάκι και να περάσετε στιγμές χαλάρωσης ανελέητου headbanging ξεχνώντας τα πάντα, ακούγοντας ύμνους.. ε τότε δε θα αγοράσετε αυτό το άλμπουμ, ακόμη κι αν αυτό πλαισιώνεται με αξιόλογους μουσικούς, ακόμη κι αν με το τρανταχτό τίτλο του ίσως να σας “ψαρώνει”!

Λυπάμαι μάγκες, αλλά στην δύσκολη εποχή μας, με το μικρό μου budget και τα άπειρα πλέον συγκροτήματα που αποζητούν τη προσοχή και τον οβολό μου, απλά θα σας προσπεράσω και θα περιμένω το επόμενο χτύπημα σας!

833