IDES OF GEMINI: “Constantinopοle”

Bathory; Check! Candlemass; Check! Γυναικεία “μεσαιωνικά” φωνητικά α λά Dead Can Dance; Check!

Ξεκινάμε, λοιπόν, το ταξίδι! Με συνεπιβάτες στο μπάσο και τη φωνή, την γοητευτική Sera Timms (γνωστή και από τους postάδες Black Math Horseman), τον εδώ και χρόνια μουσικό συντάκτη σε διάφορα περιοδικά, J. Bennett, στην κιθάρα και τα δεύτερα φωνητικά και την επίσης γοητευτική Kelly Johnston στα τύμπανα και δεύτερα φωνητικά, με σκάφος τους Ides Of Gemini. Ατμόσφαιρα Doom, περικυκλωμένη από μυρωδιά καμμένων μαγισσών και αλόγων, με το βάθος των φωνητικών στην παραγωγή κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο ονειρικό και τα τελετουργικά τύμπανα προκαλούν ανατριχίλα.

Το περσινό τους demo, “The Disruption Writ”, ψηφίστηκε από γνωστό μουσικό blog ως το καλύτερο της χρονιάς και έδωσε προοπτικές εμπορικής εξέλιξης στην μπάντα. Επανέρχονται τώρα με το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με όνομα “Constantinopοle”, που κυκλοφορεί μέσω της Neurot Recordings και ομολογώ πως έκαναν εξαιρετική δουλειά!

Το άλμπουμ με κάνει να θέλω να βλέπω σκηνές από την ταινία “Η Έβδομη Σφραγίδα” του Ingmar Bergman, έχοντας το σαν background! Αποκορύφωμα το αγαπημένο μου “Resurrectionists” που μυρίζει post-rock και το κολλητικό “Reaping Golden”, αλλά χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν σε ποιότητα, το “Constantinopole” αποτελεί ένα διαμάντι του ατμοσφαιρικού χώρου και διακιούται προσοχής από όλους όσους είναι γύρω από το metal και αρέσκονται, ειδικά, στα γυναικεία φωνητικά! Παράδοξο είναι πώς κομμάτι ομότιτλο του δίσκου, θα κυκλοφορήσει σε Limited split 12” με τους Νορβηγούς Vermapyre και μάλιστα σε άλλη εταιρία!

Πολύ καλή δουλειά από ένα τρίο που υπόσχεται πολλά και εύχομαι να μας αποζημιώσουν τα επόμενα χρόνια. Ανυπομονώ ήδη για το επόμενο βήμα τους και εύχομαι να κάνουν και περιοδεία που περνάει από τα μέρη μας!


405

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.