DIN BRAD: “Don”

Θα μπορούσε να μου αρέσει πολύ περισσότερο το αποτέλεσμα του “Don”, αν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν είχε σκάσει τα πρώτα του χαμόγελα και ο χειμώνας δε με είχε κουράσει τόσο.

Επίσης αν βρισκόμουν σε ένα βορειότερο τμήμα της Ευρώπης, βουνό κατά προτίμηση, τίγκα στα δέντρα, πηγές και λοιπά επικοφυσιολατρικά στοιχεία, τότε ίσως… λέω ίσως, το αποτέλεσμα ν’ ακουγόταν φιλικότερο στ’ αφτιά μου!

Για την ώρα το ντεμπούτο των Ρουμάνων με τα 11 folk κομμάτια, αν και στη τελική μπορεί να πετύχει το σκοπό του, δε με έψησε, μιας και με αυτό η μπάντα δε πρωτοτύπησε ούτε ηχητικά, ούτε και μουσικά, ειλικρινά άσχετα με τη παραπάνω προλεγόμενη δική μου ψυχοσωματική κατάσταση!

Δε λέω, μαγκιά τους οι Ρουμάνοι και καλά έκαναν που προσπάθησαν μέσω της μουσικής τους, να προβάλουν τον τόπο τους και τη παραδοσιακή τους μουσική, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αρεστό, ή τέλος πάντων απευθύνεται αυστηρά και μόνο στους fun του είδους.

Η φωνή της Alma είναι όμορφη και δίνει στο ύφος της μπάντας εξαιρετικό χαρακτήρα. Αλλά δυστυχώς όπως είπα, μέχρι εκεί. Οι οπαδοί που αρέσκονται στις μουσικές του κόσμου, ας το δοκιμάσουν!


437