MIKE PARADINE: “Death in the Family”

Αν και θα μπορούσε ο ντράμερ των Αμερικανών Arctic Flame να είναι μια δακρύβρεχτη αληθινή ιστορία, αν και θα μπορούσε να γίνει μέρος ενός εξαψήφιου αριθμού αποτυχημένων και απο­τρα­βη­γμέ­νων από τη ζωή ανθρώπων, ευτυχώς για εκείνον αλλά και για εμάς, ουδέποτε το έβαλε κάτω!

Αντιθέτως έκανε πράγματα που αξίζουν τα συγχαρητήρια μας, αφού έγινε παράδειγμα προς μίμηση για όσους τα παρατούν με τη πρώτη δυσκολία! Νίκησε το καρκίνο, έχασε το ένα του πόδι αλλά έγινε ένας κάλος ντράμερ και μουσικός! Έγραψε ένα δικό του βιβλίο ονόματι “King of Toys”, έγινε ένας πολύ καλός κόμικ σχεδιαστής, άνοιξε με τους Balistik Kick, την πρώτη του μπάντα, συναυλίες για τους W.A.S.P, Manowar, Over Kill, Savatage και πολλούς άλλους και τώρα δημιουργεί τη πρώτη πολύ προσωπική του δουλειά (και θα σας δώσω εξηγήσεις παρακάτω γι’ αυτό), με τίτλο “Death in the Family”!

Θέλετε κάτι άλλο; Μάλιστα ο δίσκος αυτός είναι μια συγκέντρωση rock και metal καλοπαιγμένων κομματιών, που αν και δεν ταρακουνά το πλανήτη, μας δίνει αναπάντεχα καλές αλλά και κατά κάποιο τρόπο “θλιμμένες” μελωδίες! Κι εδώ ερχόμαστε στο σημείο που πρέπει να σας εξηγήσω, γιατί ανέφερα παραπάνω πως το “Death in the Family” είναι μια δουλειά πολύ προσωπική. Και στα δέκα κομμάτια ο Mike μας δίνει μέσω της μουσικής πολλές εμπειρίες από τη ζωή του, όπως τα “Rise up from the Grave” και “Taste my Fist” τα οποία αναφέρονται στο πως αντιμετώπισε τον καρκίνο στα 13 του παρακαλώ! Ή το “The Dust” το οποίο είναι μια μπαλάντα αφιερωμένη στο περιστατικό της 9/11 και το “These are the Days”, κομμάτι αφιερωμένο στις δεκαετίες του 70’-80’, όπου τις έζησε ως παιδί κι έφηβος!

Το μενού επίσης περιλαμβάνει και αστεία περιστατικά, αλλά και serial killers και ακόμη μια διασκευή στο “Parasite” των KISS! Όπως είπα τα κομμάτια είναι δυνατά (άκου τη κομματάρα “The John J Harvey”), αλλά καταλαβαίνεις πως έχουν αρκετή δόση από τη προσωπικότητα του δημιουργού, κάνοντας σε σχεδόν να συμπάσχεις μαζί του!

Στο δίσκο συμμετείχαν επίσης και αρκετοί τραγουδιστές, όπως οι Richard Holmgren από τους Wolf, Michael Clayton Moore από τους Arctic Flame και Dave “Ghost” Manheim (Supernatiral, Society Killers).

Με επιρροές από Alice Cooper, Judas Priest, KISS, Ozzy και στη τελική, για πρώτη προσπάθεια.. “κρίνεται” τουλάχιστον ικανοποιητικότατη και απολαυστικότατη, αξίζοντας σίγουρα την προσοχή σας!


478