GENERAL SURGERY: “A Collection of Depravation”

Περίεργη ιστορία οι General Surgery. Όσοι κινούνται στους grind κύκλους, σίγουρα τους έχουν ακούσει και όσοι φυσικά ασχολούνται εντατικά με το gore grind είναι γνώριμοι με τη δουλειά των Σουηδών.

Σε όλη τους την πορεία οι General Surgery έχουν κυκλοφορήσει λογής demo, EP και split albums, ενώ το πρώτο τους full length κυκλοφόρησε το 2006, δεκαέξι (!) χρόνια μετά το πρώτο τους demo!

Η μπάντα έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς λογής μουσικούς και από τις τάξεις της έχουν περάσει μέλη από group όπως Carnage, Dismember, Murder Squad, Birdflesh, Regurgitate, Nasum και Born of Fire, ενώ ο μόνος που παραμένει από το αρχικό line up είναι ο Joacim Carlsson (ex- Afflicted, ex- Meat Missile).

Το “A Collection of Depravation” δεν είναι μια τυπική συλλογή. Άλλωστε, με μόλις δύο ολοκληρωμένους δίσκους στο ενεργητικό τους, θα είτο αστείο. Εδώ συναντάμε τα κομμάτια από τα split που είχαν κυκλοφορήσει το 2003, 2004 και 2005 (με τους The County Medical Examiners, Filth και Machetazo αντίστοιχα), διάφορες παλιές demo συνθέσεις, μερικές νεότερες, τις διασκευές στα “The Day Man Lost” (Carnage), “Foetal Mush” (Xysma), “Maggots In Your Coffin” (Repulsion) και “Empathological Necroticism” (Carcass), όπως επίσης τα “Pre- Bisectal Corrosive Immersion” και “Lab Rat” επανηχογραφημένα με τον Erik Sahlstrom (Crucifyre, ex- Seprent Obscene) πίσω από το μικρόφωνο αντί του Grant Mc Williams (ex- Meat Missile) που αποχώρησε το 2007.

Ένα σύνολο λοιπόν τριάντα τραγουδιών, που ξεπερνούν τη μία ώρα και οι λάτρεις της μπάντας που δεν είχαν τρόπο να τα αποκτήσουν, θα ευχαριστηθούν λυσσασμένο grind. Παρόλα αυτά, το “A Collection of Depravation” δε συστήνεται σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί με τους General Surgery, μιας και η εν λόγω συλλογή έχει στοιχεία που δε συνάδουν με το πώς είναι τώρα το σχήμα. Όπως και να έχει, σαν κυκλοφορία είναι άκρως χορταστική, έστω και εάν απευθύνεται κυρίως στους fan!


429

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.