JACK BLADES: “Rock N Roll Ride”

Τραγουδοποιός, απίστευτα ταλαντούχος συνθέτης, πολύ καλός μπασίστας, δυναμικός παραγωγός αλλά πάνω απ’ όλα Μουσικός με το “Μ” κεφαλαίο! Όλα τα παραπάνω είναι κάποιοι χαρακτηρισμοί που συνθέτουν την προσωπικότητα αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη που ακούει στο όνομα Jack Blades.

Πρωτοεμφανίστηκε με τους μεγάλους Night Ranger στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και είναι συνυπεύθυνος για τραγούδια όπως “Don’t Tell Me You Love Me”, “(You Can Still) Rock In America”, “Sentimental Street” και “Sister Christian”. Η συνέχεια του λίγο πολύ γνωστή αφού η συνεργασία του με τα ιερά τέρατα της Hard Rock σκηνής Ted Nugent, Tommy Shaw και τον drummer Michael Cartellone δημιούργησε τους εκπληκτικούς Damn Yankees στα τέλη του ’80. Με τους Damn Yankees κυκλοφόρησε δύο απίστευτα μελωδικά άλμπουμ που είναι must για κάθε οπαδό του Hard Rock!! Η συνθετική του πορεία είναι κι αυτή αξιοθαύμαστη αφού έχει βάλει την “υπογραφή” του σε αρκετά τραγούδια των Aerosmith, Cher, Alice Cooper, Roger Daltrey, Great White, Journey, Ozzy Osbourne, Styx, Point Of Grace και πολλών άλλων.

Το 2003 κυκλοφόρησε και το προσωπικό του άλμπουμ σε συνεργασία με τους “κολλητού”’ του Tommy Shaw, Neal Schon, Michael Lardie (Great White), Warren De Martini (Ratt), Damon Johnson (Brother Cane) και φυσικά με τους συναδέλφους του στους Night Ranger Kelly Keagy και Brad Gillis. Εκτός απο τα μουσικά δρώμενα, ο Blades συμμετείχε και στη μουσική παράσταση του Broadway με τίτλο “Rock Of Ages.”

Έτσι, λοιπόν, φτάνουμε στο τώρα και στο νέο πόνημα αυτού του πολύ σημαντικού καλλιτέχνη με τον πιασάρικο τίτλο “Rock N Roll Ride”. Ο Blades σε αυτόν τον δίσκο συνεργάζεται με τους Joel Hoekstra, Will Evankovich, Kelly Keagy, Brian Tichy, Eric Levy και Christian Matthew Cullen και μας προσφέρει μια Rock N’ Roll βόλτα στον κόσμο του! Ένα κόσμο γεμάτο απο μελωδίες, δυνατές ενορχηστρώσεις, παθιασμένα φωνητικά και πάνω απ’όλα γνήσιο και αληθινό Rock N΄ Roll! Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο άλμπουμ με ενθουσίασε από το πρώτο του άκουσμα και δυσκολεύτηκα να βρω μια αδύναμη στιγμή ή κάτι που να μη μου αρέσει. Από το “Born for This” που είναι καθαρά Αμερικάνικο και ξεσηκωτικό, στην εκπληκτική μπαλάντα “Hardest Word To Say”, στο πολύ καλό “West Hollywood”, στο ραδιοφωνικό “Anything For You” και το αγαπημένο μου “Don’t Give Up”, κάθε τραγούδι εδώ έχει κάτι το ιδιαίτερο να προσφέρει στον ακροατή. Κλείνοντας έχω να προσθέσω πως η νέα δουλειά του μεγάλου Jack Blades είναι μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες μέχρι τώρα για την συγκεκριμένη σκηνή. Δυνατά συναισθήματα και καλογραμμένα τραγούδια από έναν μοναδικό μουσικό!!!


399