RHOPE: “Turning Maybes Into Reality”

Ντεμπούτο για τους Ιταλούς Rhope με τίτλο “Turning Maybes Into Reaity” και σύμφωνα με το press release αναμένω να ακούσω μια μίξη μελωδικού heavy metal και rock. Το μιξάρισμα έγινε από τον Tom Baker (Deftones, Nine Inch Nails) οπότε κάτι μου λέει ότι και ο ήχος θα είναι αρκετά καλός.

Στο θέμα του ήχου έπεσα μέσα. Στο θέμα του ύφους, στυλ και ήχου της μπάντας αυτό που άκουσα θα το χαρακτήριζα χωρίς κανένα ενδοιασμό nu metal παρά heavy ή rock. Ας μην κολλάμε στις ταμπέλες όμως και ας δούμε λίγο τη μουσική και τι αξίζει ή δεν αξίζει να προσέξουμε εδώ πέρα.

Ο δίσκος ξεκινάει αρκετά δυνατά και αρχίζω να σκέφτομαι ότι βρήκαμε κάτι καλό εδώ πέρα. Λίγο Machine Head, λίγο Il Nino, λίγο Chimaira, λίγο In Flames, αρκετός όγκος, ωραίες κιθαριστικές μελωδίες, μίξη καθαρών και brutal φωνητικών ωραία περάσματα από την ταχύτητα και την ένταση σε μελωδικά refrain. Ε, πιστεύω αυτά είναι αρκετά για να πειστεί κάποιος ότι το “Slaves” με το οποίο ξεκινάει ο δίσκος σε προϊδεάζει για κάτι καλό. Όσο περνάει η ώρα όμως, έμεινα με την ελπίδα και κουράστηκα να περιμένω κάτι αντίστοιχα καλό στο σύνολο του δίσκου. Κομμάτια όπως τα Entropy of Brain και “Truth Lies” είναι αντίστοιχου επιπέδου με το προαναφερόμενο αλλά μέχρι εκεί. Ο δίσκος κουράζει απελπιστικά και ακόμη και τα πράγματα που σου κάνουν κάποια εντύπωση στην αρχή σε κουράζουν αρκετά γρήγορα. Αναμασημένες ιδέες, ελαφρώς γλυκανάλατες καταστάσεις σε κάποια σημεία και το κυριότερο μία μονοτονία που, όσες εναλλαγές από τις μελωδίες στην καφρίλα και να υπάρχουν, δεν φεύγει με τίποτα.

Η αλήθεια είναι πως το παλεύουν αρκετά και δείχνουν να ψάχνουν και οι ίδιοι να βρουν μία ταυτότητα. Έχουν ομολογουμένως πολλά στοιχεία στην μουσική τους και πειραματίζονται με ήχους και ρυθμούς αναζητώντας την χρυσή τομή. Επίσης νομίζω πως θα βοηθούσε αν τα κομμάτια ήταν 1-2 λεπτά μικρότερα μια και οι 5λεπτες και 6λεπτες συνθέσεις δεν βοηθούν και τόσο. Όσοι είστε φίλοι του είδους ρίξτε μια ματιά στο “Turning Maybes Into Reaity” κυρίως για τα 3-4 καλά κομμάτια που περιέχει αλλά και για το γεγονός ότι είναι το ντεμπούτο μιας μπάντας που αν γίνει λίγο πιο ουσιαστική έχει τα φόντα να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο στο μέλλον.


548

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.