BATTLE BEAST: “Steel”

Πω πω πω.. πω πω πωω… τι.. έπος είναι αυτό..!!!!! Οι Φιλανδοί (ε τι άλλο!!) απλά είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει όχι μόνο τώρα τελευταία, αλλά θα προσθέσω και ότι καλύτερο υπάρχει σε συνολικές συνθέσεις heavy metal δίσκου!

Κανένα μα κανένα τραγούδι δεν είναι “δεύτερο” και υπάρχει απλά ώστε να γεμίσει ο δίσκος! Μα κανένα λέμε!!

Κερδίζοντας το διαγωνισμό “Metal Band” το 2010, τράβηξαν τα βλέμματα, αλλά και τ’ αφτιά δισκογραφικών και οπαδών (εγώ που ήμουν;), κάνοντας απ’ ότι φαντάζομαι να τρίβουν τα μάτια, αφτιά και τα χέρια τους μαζί!

Οι Battle Beast θυμίζουν παλιό και πάρα πολύ καλό power/epic metal συγκρότημα και η τραγουδίστρια τους Nitte έχει τέτοια φωνάρα που θα ζήλευαν πολλοί άντρες, θυμίζοντας μου τη Leather Leone των Chastain από το δίσκο “Voice of the Cult”!

Κομμάτια όπως τα “Savage and Saint” (ΕΠΟΣ!!), The Band of the Hawk θα κάνουν τους Manowarάδες να κλάψουν από συγκίνηση, διαπιστώνοντας πως η ατσάλινη λεπίδα των 80’s epic metal καταστάσεων (ξέρετε εσείς..), δε σκούριασε ποτέ! Απλά κόπασε για λίγο, μέχρι οι απόγονοι του να το ξαναγεννήσουν από τις στάχτες του και.. το κάνουν εδώ και τώρα!!

Δε θέλω να κάνω καμία πρόβλεψη, μα αν οι “Battle Beast” το πάνε έτσι, θα γίνουν πιο γνωστοί από κάθε άλλο metal Φιλανδικό ή μη συγκρότημα εντός πολύ λίγου χρονικού διαστήματος!

Θα προσθέσω απλά για λόγους τιμής, τα ονόματα των υπολοίπων μελών της μπάντας γιατί το αξίζουν! Στις κιθάρες βρίσκονται οι Anton και Juuso, ντράμερ είναι ο νεαρός Pyry, στα πλήκτρα ο Janne και τέλος στο μπάσο ο Eero!

Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές ακούω το δίσκο.. και το ξέρω πως μπορεί να μη με πιστέψετε απόλυτα, αλλά με το “Steel” συγκινούμαι αφάνταστα κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια και στη περίπτωση μας όντως φτωχαίνουν το θέμα.. σας αφήνω ψυχρά, ώστε να λιώσω ακούγοντας τους Φιλανδούς!! Ε Π Ο Σ !!


477