76- No Presents for Christmas

Merry Christmas bitches! Δώρα πήρατε ή περιμένετε να μαζέψετε λεφτά για τα live που σιγά σιγά έρχονται; Ελπίζω να μας λυπηθούν κάπως οι διοργανωτές και να διατηρήσουν χαμηλές τιμές…

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

{youtube}TK9auBEWS1I|152|160|1{/youtube}

King Diamond:
“No Presents For Christmas”

Αν τα βά­λου­με βέ­βαια κάτω, έχουμε σχετικά φθηνά ει­σι­τή­ρια σε Septic Flesh, Devil’s Blood και Firewind, ενώ το κλασσικό 30ευρώ θα πάει σε Arch Enemy, Mogwai, Arcturus, Opeth και Tarja. Και το 50άρι για Red Hot Chili Peppers, όπως επίσης για Black Sabbath, Machine Head, Paradise Lost, Planet of Zeus και Lucky Funeral, δε μου φαίνεται ιδιαίτερα ακριβό (για Ελλάδα πάντα).

Πάντως είναι δεδομένο πως και φέτος οι metal/ rock συναυλίες είναι αυτές που θα σώσουν τους διοργανωτές. Σταθερή αξία το ελληνικό κοινό και παρόλο που υπάρχει (εύλογη) γκρίνια για κάποια live που πατώνουν δίχως λόγο, το σίγουρο είναι πως 1η Ιουλίου στη Μαλακάσα θα χρειαστεί να παρκάρουμε πάνω από δύο χιλιόμετρα μακριά, ελέω προσέλευσης. Ας είναι… Αν και εδώ που τα λέμε, κυρίως για Machine Head θα πάω, μιας και είναι οι μόνοι που δεν έχω δει, αλλά το όλο πακέτο είναι πάρα πολύ καλό και ειλικρινά δεν περίμενα από την Didi να κλείσει κάποιο άλλο “όνομα” και θα την έβγαζε με πολύ φθηνές λύσεις σε ότι αφορά τα support. Κίνηση ματ και οι Peppers! Και η κουτσή Μαρία θα πάει που ξέρει δύο- τρία κομμάτια μοναχά.

In other news, σταματήστε ρε παιδιά να δικαιολογείτε όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε το νέο album των Nightwish! Και οκ, μπορώ να δεχτώ πως σε κάποιους άρεσε πραγματικά (διότι υπάρχει η κλασική κατηγορία “το επαινώ γιατί έτσι πρέπει…”), αλλά μην τρελαίνεστε με τις αρνητικές κριτικές! Απόψεις είναι και στην πλειοψηφία τους rocka76εμπεριστατωμένες, οι οποίες ούτως ή άλλως δε θα ε­πη­ρεά­σουν τους fan, άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αυτό όμως που καίγομαι να μάθω είναι πόσοι άραγε από τους πιστούς ακό­λου­θους της μπάντας το α­γό­ρα­σαν αντί να το κατεβάσουν… Διό­τι το να σχίζουμε τα ιμάτιά μας για ένα συγκρότημα και να διαλαλούμε σε όλο το γαλαξία το πόσο super είναι, δε συνάδει με το να μην το στηρίζεις καθόλου, έτσι; Είναι δεδομένο πως ένας μεγάλος αριθμός “πιστών” προτίμησε το downloading και κατ’ εμέ, μεγαλύτερο κακό κάνουν εκείνοι στους Nightwish παρά εγώ και ο κάθε τυχάρπαστος συντάκτης που έγραψε δέκα αράδες με αρνητικά σχόλια.

Επίσης, όλοι εσείς που χτυπιέστε, που βρισκόσασταν όταν ήρθαν για live πριν μερικά χρόνια; Πουθενά και για αυτό εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν ούτε μια καλή κουβέντα να πουν για εμάς. Ήρθαν, ο διοργανωτής τους παράτησε στη μοίρα τους, δεν ξέρω καν εάν πήραν όλα τα συμφωνηθέντα χρήματα, ενώ παράλληλα η συναυλία είχε σχετικά λίγο κόσμο. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά μιλάμε πως την ίδια μέρα έπαιζαν μαζί με Nightwish και Nevermore, Annihilator, Edguy, Sodom, Tristania και δε θυμάμαι και ποιοι άλλοι… Δικαιολογίες του “πληκτρολογίου” λοιπόν τις ακούω βερεσέ! Είναι καλό να υπάρχει άποψη, αλλά όταν αυτή κατακλύζεται από ένα αίσθημα προστατευτισμού και παράλληλης αποχής ουσιαστικής στήριξης στο group, παύει να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

rocka76

Τα ίδια τραβήξαμε οι απανταχού συ­ντά­κτες, επειδή δεν αποθεώσαμε το νέο Megadeth… Γιατί ρε παιδιά να γράψω καλά λόγια για ένα δίσκο που τα καλύτερα κομμάτια του προέρχονται από το παρελθόν και κάποτε είχαν την ιδιότητα ενός b side; Είναι τίμιο δηλαδή να σκάσει ο πελάτης στο δισκάδικο τα λεφτά του για μια τόσο πρόχειρη δουλειά; Προσωπικά δεν ανέχομαι τέ­τοιου είδους κινήσεις/ αρπαχτές και άπαξ και κάποιος είναι “οκ” με το όλο γεγονός, είναι δικό του θέμα. Το δυστύχημα είναι πως εδώ στην Ελλάδα, δε δεχόμαστε να πειράξουν τα αγαπημένα μας συγκροτήματα. Άρα μπάντες όπως Nightwish, Megadeth, Metallica, Edguy, Iced Earth κτλ κτλ απαγορεύεται να λαμβάνουν αρνητικές κριτικές. Μωρέ πριτς! Αλλάζουν οι εποχές και ευτυχώς σιγά σιγά αλλάζουν και κάποια κολλημένα γούστα!

Άντε, πάλι πολλά είπα χρονιάρες μέρες… Να περνάτε καλά και να ακούτε τη μουσική που σας αρέσει και όχι ότι σας επιβάλει το “σύστημα” ή ο κάθε παπάρας σαν και εμένα! Ελεύθερη μουσική βούληση και πάσης Ελλάδος!

Δημοσιεύθηκε στις 26/12/11

ΥΓ σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει και η ψηφοφορία για τα καλύτερα της χρονιάς… be aware…

rocka76

254

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.