CARONTE: “Wolves Of Thelema”

Caronte, είναι ο Χάρος στα Ιταλικά και παράλληλα μία μπάντα από την Parma και συγκεκριμένα την Emilia-Romagna. Τί σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο; Μα φυσικά, τη “σκοτεινή”, ψυχεδελική ατμόσφαιρα και το doom χαρακτήρα όπως τα παρουσιάζουν οι Ιταλοί metallers στο νέο τους δίσκο “Wolves Of Thelema”.

Οι Ιταλοί stoner/doomsters, ιδρύθηκαν πριν από 8 περίπου χρόνια το 2011 από τον Dorian Bones, όταν διαλύθηκαν οι The Wraiths Orchestra, πρώην μπάντα του. Το group, έχει κυκλοφορήσει 2 EPs, 2 splits και 3 albums, για να φτάσει στο 2019 και την τέταρτη full length δουλειά του, που φαίνεται να είναι και η πιο ενδιαφέρουσα μουσικά.

Οι Caronte, έχουν καταφέρει να συνδυάσουν ένα φαινόμενο της εποχής μας που ακούει στο όνομα stoner με το πρώιμο doom metal, εμπλουτίζοντάς το με ένα “πέπλο” ψυχεδέλειας και μας το πασάρουν με έναν δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, που φαντάζει κάτι διαφορετικό.

Ακούγοντας το album, το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνεις είναι ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα τρία, αφού ο ήχος έχει “βαρύνει” αρκετά, ενώ και η “σκοτεινή”, με έντονα στοιχεία ψυχεδέλειας ατμόσφαιρα, κάνουν το δίσκο “μαγνήτη” για τους οπαδούς του πειραματικού ήχου. Δεν ξέρω πόσο doom ή stoner ακούγονται εδώ, αλλά σίγουρα οι βάσεις τους κινούνται εκεί, απλά με έναν καινούργιο τρόπο που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Το ομώνυμο “Wolves Of Thelema”, το “Queen Of The Sabbath” και το επικό κλείσιμο του δίσκου “Starway To The Cosmic Fire”, είναι συνθέσεις που φέρουν τη σφραγίδα αυτού του “νέου” εγχειρήματος της μπάντας, όπου το stoner/doom συναντά το ψυχεδελικό, ηχητικό πλάνο των Ιταλών metallers.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο του δίσκου, είναι η χρήση και δεύτερης κιθάρας, που σε συνάρτηση με την ηχητική αλλαγή, δείχνει να “σπρώχνει” το group σε μία νέα εποχή, μία νέα ηχητική πρόκληση. Ακόμα και τα, στα όρια του, brutal φωνητικά, δείχνουν να ταιριάζουν γάντι σε αυτήν τη μουσική στροφή της μπάντας, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το “σκοτεινό” ύφος του album. Οι Caronte, μπορούν να μεταφερθούν από το stoner ύφος του “Hypnopyre”, στο ψυχεδελικό πρελούδιο του instrumental “Amalantrah Sonata” και στο χορωδιακό doom “Quantum Ecclesia”, χωρίς καν να καταλάβεις ότι συνέβη κάτι τέτοιο και απλά να το δεις ως συνέχεια της ιστορίας του δίσκου.

Οι Caronte, φαίνεται ότι έχουν βρει το δρόμο για μία νέα αρχή που θα τους φέρει στη Γη της Επαγγελίας, που δεν είναι άλλη από την αναγνώριση. Ο τρόπος που έχουν καταφέρει να πάρουν τα μέγιστα από μία τέτοια ηχητική μίξη, δείχνει την αφοσίωση και τη συγκέντρωση του group για την επιτυχία. Εάν είσαι λάτρης του μεταφυσικού, του πειραματισμού, του ψυχεδελικού, τότε το “Wolves Of Thelema” είναι το “φάρμακό” σου. Οι Caronte έκαναν κίνηση ματ με αυτήν τη στροφή στον ήχο τους, εσύ είσαι έτοιμος γι’ αυτό που θ’ ακούσεις; Ο “Χάρος”, περιμένει να σε κερδίσει…

https://www.facebook.com/ferociailluminata/

Caronte – Hypnopyre – video link

579

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.