EQUILIBRIUM: “Renegades”

Επιστροφή και για τους πολυαγαπημένους μου Γερμανούς power folk metallers Equilibrium με το έκτο album τους “Renegades” και πάλι από την κραταιά Nuclear Blast. Μια μπάντα με εξαιρετική πορεία ως τώρα που απολαμβάνει την καλλιτεχνική εμπιστοσύνη μου από την αρχή.

Στο νέο album φυσικά δεν θα περίμενε κανείς να αλλάξουν μοτίβο ή τη βάση της μουσικής τους η οποία εξακολουθεί να είναι πολυφωνικό, πληκτροφόρο γιουρούσικο metal με ωραίες μελωδίες και ανθεμικό χαρακτήρα στα chorus (ένα στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί trademark για τη συγκεκριμένη μπάντα) και με πολύ σύγχρονο αέρα στην παραγωγή. Επίσης για πρώτη φορά επικρατεί ισοκατανομή στους στίχους με κομμάτια τραγουδισμένα και στη μητρική τους γλώσσα αλλά και στην αγγλική, όπως επίσης υπάρχουν και πολλά σημεία στα οποία τα φωνητικά του Robert Dahn είναι καθαρά, αναδεικνύοντας την πολύ καλή φωνή του (πέρα από το άριστο growling).

Εκτελεστικώς επίσης δεν υπάρχουν εκπλήξεις, οι Equilibrium ήταν ανέκαθεν πολύ μελετημένοι στα επικά / folk πεδία και αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και τώρα, με δουλεμένα πωρωτικά riffs και απολαυστικούς speed ρυθμούς.

Καλό το intro track “Renegades – A Lost Generation”, τα “Tornado” και “Path Of Destiny” μου έφεραν στο νου In Flames της μεσαίας περιόδου, το φοβερό “Himmel und Feuer”, ένα εξαιρετικό τραγούδι με σπουδαία  απόδοση από την Skadi Rosehurst (keyboards και ταυτόχρονα κουκλάρα), πανέμορφα τα “Moonlight” και το “Hype Train” που είναι τα πιο “Equilibrium” κομμάτια θυμίζοντας όλο το παρελθόν τους και πολύ καλό το “Kawaakari – The Periphery Of The Mind” το οποίο είναι ένα γρήγορο δυναμιτάκι στα πρότυπα των album του “Onkel Tom” Angelrippper, προσαρμοσμένο στο προσωπικό τους ύφος.

Οι Equilibrium για άλλη μια φορά με έκαναν να απολαμβάνω power metal με ένα τεράστιο χαμόγελο να με συνοδεύει κατά την ακρόαση. Άμεση, εύληπτη μουσική που βρίθει ευφάνταστων ιδεών και παρουσιάζει μια σφιχτοδεμένη ομάδα με υψηλότατο ταλέντο στην τραγουδοποιΐα. Απέχουν πλέον από την πανηγυρτζίδικη νοοτροπία, είναι πολύ πιο σοβαροί αν και η φύση των συνθέσεών τους είναι πλήρως εντός ψυχαγωγικών πλαισίων. Εξαιρετικός δίσκος, προτείνεται ασυζητητί σε όλους.

https://www.facebook.com/equilibrium/

EQUILIBRIUM – Renegades – A Lost Generation

568

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1160 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.