CONSTANTINE: “Aftermath”

Ακόμα ένας Έλληνας βιρτουόζος κιθαρίστας, έρχεται να μας αποδείξει ότι στη χώρα μας υπάρχει αρκετό ταλέντο. Ο Constantine, με το νέο του album “Aftermath”, μας χαρίζει τη δική του οπτική για το σύγχρονο ήχο του metal, “περνώντας” από τα διάφορα “παρακλάδια” του.

Ο Constantine, σχημάτισε το solo project του το 2010 και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του “Shredcore” την ίδια χρονιά. Μετά από 9 χρόνια, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για το δεύτερο album του, που τιτλοφορείται “Aftermath”.

Ο Αθηναίος βιρτουόζος, κινείται ηχητικά μεταξύ melodic και progressive metal, με βάση του τον μοντέρνο ήχο και βέβαια τις τεχνικές αρετές του.

Το album, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως “ταινία” της metal σκηνής, που περνάει μπροστά από τα μάτια σου (εδώ βέβαια, από τα αυτιά σου), αφού περιέχει κομμάτια από σχεδόν όλο το φάσμα του heavy metal, αλλά εμπλουτισμένα με το σύγχρονο ήχο και τις εξαιρετικές ικανότητες του Constantine. Έτσι από την “αγριάδα” της Σουηδικής death metal σκηνής (“Hellfire Club”), σε πάει στην κλασική heavy πλευρά της (“Press On Regardless”) και από τη μελωδικότητα (“Another Day”), στις σύγχρονες groove-άτες συνθέσεις (“Holding On ‘Til The End”) και στην επιθετικότητα του thrash metal (“War And Pain”).

Οι εξαιρετικές ικανότητες του Constantine, δίνουν ιδιαίτερη πνοή στα τραγούδια. Τα “καταιγιστικά” riffs, τα τρομερά solos και οι ερμηνείες των διαφόρων guests του δίσκου, δημιουργούν το κατάλληλο ηχητικό αποτέλεσμα. Οι Ralf Scheepers, Apollo Papathanasio, Bjorn “Speed” Strid, Schirmer, Chris Clansy και Bill Manthos, είναι οι guest συμμετοχές που ανεβάζουν επίπεδο το album και μας δείχνουν παράλληλα τις πραγματικές  δυνατότητες του Έλληνα κιθαρίστα.

Ο Constantine, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίσκο που συνδυάζει τα παλιά “συστατικά” του metal με το μοντέρνο ήχο και να ακούγεται σαν κάτι νέο και ενδιαφέρον. Μπορεί να ακουστεί “βαρύ”, αλλά με το “Aftermath” έχει δημιουργήσει το “metal του σήμερα”. Ένας δίσκος, που ακούγεται “νεράκι” χωρίς να σε κάνει να βαριέσαι, αφού σου δίνει την αίσθηση ότι κάτι καινούργιο θα ακούσεις παρακάτω. Οι κιθαριστικές ικανότητες του Έλληνα βιρτουόζου, είναι αδιαμφισβήτητες και στιγματίζουν το κάθε τραγούδι του album. Εμείς να του ευχηθούμε καλή συνέχεια.

https://www.facebook.com/constantineofficialpage/

515

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.