0ZONE: “Deformity”

Ότι η Ελληνική σκηνή έχει ανέβει επίπεδο, είναι πλέον γνωστό. Πολλά νέα σχήματα, πολύ καλό υλικό και ανταγωνιστικές παραγωγές, συμπληρώνουν το παζλ αυτής της “μουσικής ανάπτυξης” της χώρας μας. Οι 0Zone, έρχονται να επιβεβαιώσουν “του λόγου το αληθές”, με το νέο τους album “Deformity”.

Οι thrash/death metallers από τη Σαλαμίνα, δημιουργήθηκαν το 2013 και έχουν ως τώρα να επιδείξουν ένα album, το “End Of Days” του 2014. Έπειτα από 5 χρόνια απουσίας, ήρθε η ώρα για το δεύτερο “χτύπημα” της μπάντας, με το “Deformity”.
Ηχητικά, οι 0Zone, κινούνται μεταξύ thrash και death metal, αλλά με το δικό τους μουσικό στυλ, ξεχωρίζοντας για το μελωδικό του ύφους τους.

Το album, από τις πρώτες κιόλας νότες φαίνεται αρκετά προσεγμένο και στιχουργικά και σε παραγωγή. Ακόμα και η σειρά των κομματιών, είναι τέτοια που σε “ταξιδεύει”, από τα πιο “επιθετικά” στα πιο “σκοτεινά”. Δυνατό ατού του δίσκου, σίγουρα η αντίθεση death και καθαρών φωνητικών στα κομμάτια.

Το ξεκίνημα του album, είναι τέρμα “επιθετικό”, χαρακτηριστικό του thrash στοιχείου των 0Zone. Έτσι, τα “Deformity”, “A Matter Of Death”, “Cursed To Serve” και “Evil Goddess”, είναι αυτά που με το aggressive ύφος τους, θα ξεσηκώσουν το thrash κοινό της σκηνής. Ιδιαίτερα στα “A Matter Of Death”, “Cursed to Serve” και “Die By My Hands”, ξεχωρίζει η χρήση καθαρών φωνητικών στα ρεφρέν, που δίνει μία άλλη πιο μελωδική υφή στον ήχο του group.

Στο δεύτερο μέρος του δίσκου, αν μπορούμε να το δούμε έτσι, υπάρχουν τραγούδια με πιο σκοτεινό τόνο. Τα “My Desolation”, “The Hools” και το “Schizo Deluxe”, είναι άκρως αντίθετα με τα πρώτα τραγούδια του album. Κρύβουν αρκετά “σκοτεινά” riffs, πιο dark φωνητικά και πιο black ήχο από τα προηγούμενα. Ίσως αυτή η μουσική αντίθεση, είναι που κάνει τη διαφορά σε αυτόν το δίσκο.

Συμπερασματικά, οι 0Zone, έχουν καταφέρει να κάνουν το βήμα παραπάνω που ήθελαν. Δημιούργησαν ένα δίσκο, που θα φέρει την “αντίθεση” ανάμεσα σε thrash και death metal κοινό, και ίσως ακόμα και στην κοινότητα του black metal. Μία από τις πολύ καλές κυκλοφορίες στο χώρο του, που θα εντυπωσιάσει το κοινό του “ακραίου” ήχου της Ελλάδας και όχι μόνο.

https://www.facebook.com/0zonemetalband/

624

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.