BOBAFLEX: “Eloquent Demons”

Με 8 full length album στο ενεργητικό τους, εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις στο παλμαρέ τους σ’ όλη την Αμερικάνική Ήπειρο, τα αδέρφια Shaun και Marty McCoy κι η παρέα τους, οι Bobaflex δηλαδή, παρουσιάζουν το τελευταίο τους “Eloquent Demons” και ήδη από την προακρόαση και τις πρώτες αντιδράσεις από τις περιοδείες τους, ο κόσμος δείχνει να το αγκαλιάζει θερμά και να τους κατατάσσει πολύ ψηλά στη λίστα των σχημάτων του κλασικού και ατόφιου hard rock ήχου στην Αμερικάνικη Ήπειρο.

Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε σε βίντεο η διασκευή τους στο “Hey You” των Pink Floyd και η αποδοχή ήταν καθολική κι έσπασε για τα καλά το φράγμα της αναγνωρισιμότητας τους πέρα από την Αμερική. Έτυχε σχολιασμού ακόμα και από ειδησεογραφικά – ενημερωτικά portal, που δεν έχουν ως κύριο αντικείμενο τη μουσική. Η καθαρότητα του ήχου τους, τα άψογα φωνητικά, η ενορχήστρωση και η ενσωμάτωση του ύφους τους στο θρυλικό classic των Floyd, με ταυτόχρονα το σεβασμό στους βασικού του δρόμους, κέρδισε άπαντες, ακόμα και τους παρελθοντολάγνους, που δεν πρόλαβαν να ξεστομίσουν τη λέξη “ιεροσυλία”.

Το “Hey You” όμως ήταν μόνο το τυράκι, για να πέσεις στη φάκα του “Eloquent Demons”, που ξεχειλίζει από ταλέντο, έμπνευση και θα μπορούσα να πω, ότι είναι η κορυφαία δουλειά τους, που θα μπορούσε, 18 χρόνια μετά τη δημιουργία τους, να τους εκτοξεύσει στο παγκόσμιο στερέωμα. Ένα hard rock album που ενσωματώνονται άψογα σε ένα κλασικό hard rock μοτίβο αρκετά νεωτεριστικά Nu metal στοιχεία με ταχύτητες, νεύρο, heavy vibes και δυνατές ερμηνείες.

Είναι πολύ δύσκολο να αποκλείσω κάποιο κομμάτι από τη λίστα των 10 του album, αλλά δε θα ήταν σε καμία περίπτωση υπερβολή να πούμε ότι το “Hey You”, περνά σε δευτερο – τρίτο πλάνο, μπροστά στο lead single “Long Time Coming”, το “Say What You Will”, το εξαιρετικό “Lights Out” και την πανέμορφη μπαλάντα “Off With Your Head”, ενώ από εκεί και πέρα είναι θέμα αποκλειστικά διάθεσης και προτιμήσεων, για το ποιο θα μας κλείσει το μάτι.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα τόσο καλοδουλεμένο άλμπουμ, που αντικατοπτρίζει πλήρως τη δυναμική αυτού του συγκροτήματος, το χάρισμα και την προσωπικότητα του να εντάσσει νέα πράγματα στο ήχο του μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του συγκεκριμένου είδους, παρά το σχετικά ποζέρικο attitude που αποπνέουν. Συστήνονται Ανεπιφύλακτα!

552

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.