OLD MAN LIZARD: “True Misery”

Οι Old Man Lizard είναι ένα stoner/sludge metal τρίο από την Μεγάλη Βρετανία και το “True Misery” είναι το τρίτο τους LP.

Επηρεασμένοι τόσο από τους Elder, όσο και από τους Baroness (του “Μπλε” album των τελευταίων) καταθέτουν την “Αληθινή Μιζέρια” τους σε οκτώ μεσαίων και αργών ταχυτήτων heavy (έως και doom) συνθέσεις. Συνθέσεις οι οποίες είναι βασισμένες στις κιθάρες, με το μπάσο-κίθαρο να πρωταγωνιστεί συχνά, ενώ όταν η ηλεκτρική κιθάρα “καθαρίζει” από την παραμόρφωση ακούγονται και μερικά, καλοδεχούμενα, americana σημεία. 

Η παραγωγή στο “True Misery” είναι υποδειγματική. Δίνει χώρο σε όλα τα όργανα να “αναπνεύσουν” και να ακουστούν δυνατά. Εκεί που μας τα χαλάνε όμως οι Old Man Lizard είναι στα φωνητικά. Δεν είναι ότι ακούγονται άσχημα τα φωναχτά, τραχιά,  φωνητικά του Jack Newnham, αλλά μιας και είναι όμοια σε όλα τα τραγούδια, γίνονται βαρετά, με αποτέλεσμα να χάνεται γρήγορα η προσοχή του ακροατή. Το εισαγωγικό τραγούδι “Shark Attack” και το οχτάλεπτο “Cursed Ocean, Relentless Sea” ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα του δίσκου γιατί σε αυτά υπάρχουν ισόποσες δόσεις “καθαρών” κιθαριστικών μελωδιών και μονολιθικών riffs με παραμόρφωση, πράγμα που τα κάνει πιο ενδιαφέροντα. To “Snakes!!!”, που διάλεξαν για να οπτικοποιήσουν (δείτε το video στο τέλος αυτής της κριτικής) έχει το πιο punk rock riff στο album, αλλά δεν κρατάει για πολύ μιας και το τραγούδι αυτό είναι μόλις δύο λεπτών. 

Τα υπόλοιπα κομμάτια λόγω του μονότονου ρυθμού τους, τις βαριάς ατμόσφαιρας και της χαλαρής δομής τους μπορεί να κουράσουν τον μέσο ακροατή. ΕΚΤΟΣ κι αν αυτός πιστεύει ότι “η μιζέρια αγαπά την συντροφιά” του stoner metal ή αν ενδυναμωθεί για την ακρόαση τους με την βοήθεια ενός “μαγικού βοτανιού”…

421

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.