AMBROTOS: “Cosmic Annulus” EP

Οι Ambrotos είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από τους Έλληνες, Κώστα (ηλεκτρική κιθάρα/ηλεκτρικό μπάσο) και Βαγγέλη (φωνητικά) από την Πάτρα και τον Μεξικανό Humberto (τύμπανα) από την Γουαδαλαχάρα. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2017 και κινείται στον χώρο της black metal σκηνής. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη ένα EP ονόματι “ἄμβροτος” (2018) και στις 15 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το νέο τους EP “Cosmic Annulus” (2019) από την Sleaszy Rider Records. 

Το ep αυτό περιέχει τρία κομμάτια με ελληνικά φωνητικά σε στίχους-φόρο τιμής στους προσωκρατικούς φιλόσοφους: Ηράκλειτο, Εμπεδοκλή και Αναξαγόρα. Η μουσική τους περιέχει κατά κόρον τις συνηθισμένες τεχνικές “tremolo picking” και “blast beat” σε κιθάρες και τύμπανα αντίστοιχα, που ακούμε σε όλες τις μπάντες που παίζουν παραδοσιακό black metal. Είναι απλοϊκές όμως όλες οι συνθέσεις εδώ, με αλληλουχίες συγχορδιών που δεν δημιουργούν την παραμικρή έκπληξη ή έστω μελωδία.

To τραγούδι σε στυλ αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στην μέση του “Oracle Veracities” και η απαγγελία στο “Vortical” θα έπρεπε να προκαλούν ρίγη, αλλά μιας και ερμηνεύονται φτωχά, δεν καταφέρνουν να συγκινήσουν. Μια χορωδία θα έκανε το αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον και θα δημιουργούσε την ατμόσφαιρα που φαίνεται να θέλουν αλλά δεν καταφέρνουν τελικά να δημιουργήσουν οι Ambrotos. Η ποιότητα του ήχου από την άλλη, είναι σε καλό επίπεδο και η μίξη είναι επαγγελματική (John Slacker) αλλά η παραγωγή του, που έγινε από την ίδια την μπάντα, δεν έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Στο παρελθόν, Μουσικοί (έτσι, με κεφαλαίο “Μ” για τους συγκεκριμένους) όπως οι Kawir και οι Aherusia έχουν κάνει πολύ πιο επιτυχημένα τον συνδυασμό ελληνικών φωνητικών και black metal μουσικής. Οι Ambrotos χρειάζεται να δουλέψουν πολύ περισσότερο τις συνθέσεις τους για να φτάσουν το επίπεδο τραγουδοποιίας των προαναφερόμενων. Όσο για σύγκριση με τις μεγάλες μπάντες του ιδιώματος, ούτε λόγος…

575

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.