TRAUMA: “As The World Dies”

Είναι πολύ δύσκολο, όταν έχεις σταματήσει να ασχολείσαι με τη μουσική περί τα 30 χρόνια, να βρεις τη δύναμη, την όρεξη και την ενέργεια να επανέλθεις. Πολλές μπάντες των 80s, το έχουν προσπαθήσει κατά τη δεκαετία που ζούμε. Οι Trauma, είναι μία από αυτές και μάλιστα με το “As The World Dies”, καταφέρνουν να μας εκπλήξουν ευχάριστα.

Οι Trauma, δημιουργήθηκαν το 1981 με τον αείμνηστο Cliff Burton στη σύνθεσή τους, πριν τους αφήσει για τους Metallica. Το 1982, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo και δύο χρόνια αργότερα ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο album τους, “Scratch And Scream”, με αποθεωτικές κριτικές να το συνοδεύουν. Το 1985, η μπάντα ανακοίνωσε ότι σταματά προς έκπληξη όλων. Το 2013 επαναδραστηριοποιήθηκαν, και κυκλοφόρησαν το “Rapture And Wrath” το 2015. Η στιγμή για το τρίτο full length album της μπάντας έφτασε και οι Αμερικανοί power/speed metallers κατάφεραν να μας δώσουν κάτι αξιόλογο με το “As The World Dies”.

Το supergroup από την California, αφού έχει πλέον στη σύνθεσή του τους Steve Robello (ex- Dublin Death Patrol), Joe Fraulob (ex-Danzig) και Greg Christian (ex-Testament), καταφέρνει να συμπεριλάβει το δικό του μοναδικό power/speed ήχο, στη σημερινή μουσική βιομηχανία. Συνεπώς, είναι σαν να ακούς κάτι παλιό, αλλά με ένα φρέσκο “αέρα”.

Το album, είναι γεμάτο από γρήγορες συνθέσεις, με καλογραμμένα riffs και καλοπαιγμένα solos. Άλλωστε, ο ήχος που αντιπροσωπεύει το group εξαρτάται από το γρήγορο ρυθμό των τραγουδιών και τα heavy riffs. Έτσι, κομμάτια όπως τα “The Rage”, “From Here To Hell” και το ομώνυμο “As The World Dies”, είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του album. Ειδικά το “The Rage”, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως ύμνος για το power/speed metal της εποχής μας.

Ιδιαίτερη εντύπωση, θα σας κάνει και το “Run For Cover”, που μπορεί κάλλιστα να συμπεριληφθεί σε επερχόμενο setlist συναυλιών. Ένα κομμάτι με εναλλαγές στο ρυθμό, εξαιρετικό στίχο και δυνατά solos, είναι σίγουρα ένα από τα “hit” της μπάντας και αυτό που φέρνει κοντά το χθες με το σήμερα του group. Η μοναδική στιγμή που πέφτει ο ρυθμός στο δίσκο, ανήκει στο μπαλαντοειδές “Entropy”, με μία πιο συναισθηματική ερμηνεία από τον Donny Hillier. Το album κλείνει όπως ξεκίνησε, με ένα δυνατό κομμάτι στο ύφος του group, το “Savage”.

Οι Trauma επέστρεψαν για τα καλά και το “As The World Dies” είναι η καλύτερη απόδειξη. Μία ποιοτική κυκλοφορία στο χώρο του power/speed metal, που αξίζει την προσοχή μας. Οι φίλοι του είδους, βρήκαν το επόμενο άκουσμά τους και νομίζω θα το ευχαριστηθούν.

https://www.traumametal.com/

503

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.