UNLEASHED: “The Hunt for White Christ”

Μαζί με τους Entombed, οι Unleashed σίγουρα θεωρούνται μπαμπάδες του Σουηδικού Death Metal, και μία από τις πρώτες μπάντες που εισήγαγε την viking θεματολογία στον στίχο.

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1989 όταν ο μπασίστας και vocalist είχε φύγει από τους τότε Nihilist, τωρινούς Entombed και μέχρι στιγμής, μαζί με το “Τhe Hunt of the White Christ”, για το οποίο θα μιλήσουμε εδώ, έχουν στο δυναμικό τους 13 full-length album. 

To artwork, χειμωνιάτικο, ατμοσφαιρικότατο, με μία πιο σκοτεινή nordic αύρα, καταφέρνει εύκολα μαζί με το opening τραγούδι του δίσκου, “Lead us to War”, να πιάσει τον ακροατή από το χέρι και να τον μεταφέρει στο τοπίο που θα διαδραματίζονται οι μουσικές ιστορίες που έχουν να μας πουν.

Γρήγορο και βίαιο, αρκετά ικανό να σε οδηγήσει σε πόλεμο όπως λέει. Στη συνέχεια έρχεται το “You Will Fall”, το οποίο σε οδηγεί σε πιο ατμοσφαιρικά death metal μονοπάτια, με clean κιθάρες που συνοδεύονται με blast-beats και μελωδικά σόλο. 

Επόμενο κομμάτι του δίσκου είναι το “Stand Your Ground”, πιο groovy, heavy metal riffing και ένα chorus, που κάνει τους τοίχους να παλεύουν για να μην πέσουν. Το album συνεχίζει στο ίδιο  groovy ύφος , με πιο μελωδικά και black metal ξεσπάσματα στα “The City of Jorsala Shall Fall” και στο ομώνυμο “Τhe Hunt for White Christ”, το οποίο αν και μόνο 2:36, περιέχει το καλύτερο break down και solo του δίσκου. 

Στα τρία tracks στο τέλος του δίσκου, το ύφος συνεχίζει να κυμαίνεται στα μελωδικά, ατμοσφαιρικά και death metal στοιχεία που σου έχουν προσφέρει τα προηγούμενα κομμάτια, χωρίς όμως να γίνεται ούτε στιγμή κουραστικό, με highlight στα αυτιά μου, το ακουστικό outro του “Βy the Western Wall”.

Συνοψίζοντας, το “Τhe Hunt for White Christ” είναι ένας εξαιρετικός death metal δίσκος, που αν και δεν σε εκπλήσσει με την πορεία του, δεν σε κουράζει καθόλου και κάνει πάρα πολύ καλά αυτό που έχει να κάνει. Δεν είναι ανάγκη κάθε δίσκος να φέρνει κάτι καινούριο, ειδικά από πατέρες όπως οι “Unleashed”. 

530