POSTRAUMATIC: “The Script”

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα περίπτωση μπάντας.

Στους Postraumatic δεν μπορείς να βάλεις ταμπέλα και να τους κατηγοριοποιήσεις εύκολα. Και αν ακούσεις το πρώτο τους full-length “The Script” θα καταλάβεις το λόγο.

Το μουσικό υπόβαθρο του σχήματος θα έλεγε κανείς οτι είναι το technical thrash metal. Πράγμα που ισχύει. Όμως ακούγοντας την μουσική τους και καθώς ξετυλίγεται ο δίσκος, μια πληθώρα επιρροών και διαφόρων ακουσμάτων απλώνεται μπροστά σου. Από Kreator, Destruction, Testament και Voivod μέχρι Neurosis, Godflesh, Ministry και Fear Factory. Πολλές industrial παραπομπές καθώς και αρκετά post και crust punk στοιχεία εμφανίζονται σε καθεμία από τις 15 συνθέσεις του άλμπουμ (οι 5 εκ των οποίων είναι επανεκτελέσεις από το πρώτο τους EP). Κομμάτια που ξεχώρισα με την μια είναι τα “Rectified Conscience (Re)Production”, “Recycling the Gods”, “The Inhumane”, τα καθηλωτικά “Apoktinosis” και “Industries of Suffering” όπως και τα εξαιρετικά “Sunna” και “Only a Word for Martyrs”. Kαι όλα αυτά σε συνδυασμό με τα κοινωνικά μηνύματα που περνάνε οι στίχοι τους πάνω απ’ όλα για τον άνθρωπο.

Η απαιτητική μουσική των Postraumatic και φυσικά ο τρόπος που την ερμηνεύουν με γεμίζει ελπίδες για την συνέχεια του σχήματος όπως και για την ίδια την ελληνική σκηνή. Άκου λοιπόν το “The Script” πάρε θέση και κάνε την δική σου κριτική. Γιατί όπως λένε και οι ίδιοι “Speech is a tool even in a world that praises the meaningless”.

455