WARKINGS: “Reborn”

Οι πολεμικές ιστορίες, υπήρξαν ανέκαθεν, τροφοδότης της heavy metal μουσικής. Είναι ένα τεράστιο πεδίο έρευνας, και τελικά πηγή έμπνευσης για πολλές μπάντες, της μουσικής που αγαπάμε. Οι Warkings, εκμεταλλεύονται ακριβώς αυτό το γεγονός, και δημιουργούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο “Reborn”.

Οι Warkings, ως γνήσιοι πολεμιστές, θέλουν να καταφέρουν να περάσουν τις πύλες της Valhalla, και να καθίσουν δίπλα στον Odin. Τα 9 πολεμικά εμβατήρια του άλμπουμ, θεωρούν ότι είναι το εισιτήριο τους. Το αυτί του Odin, συλλαμβάνει τις μελωδίες, και οι πύλες της Valhalla, φαίνεται να περιμένουν τους Warkings…

Το άλμπουμ ξεκινά με το “Give ‘ Em War” , ένας πολεμικός ύμνος με γρήγορο ρυθμό και τεχνικό σόλο. Ακολουθεί ένα εξίσου δυνατό κομμάτι, ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ, το “Never Surrender” . Στον ίδιο, γρήγορο ρυθμό και με πολύ ωραίο σόλο. Το “Hephaistos” , με το mid-tempo ρυθμό του , αλλά με εξαιρετική μελωδία και σόλο, δίνει τις ανάσες που χρειάζεται η μπάντα, για να συνεχίσει την επική μάχη με το “Gladiator” , το επόμενο δυνατό κομμάτι του άλμπουμ. Έξυπνη σύνθεση, ωραίο riff και τρομερό σόλο, είναι τα συστατικά ενός από τα hits του δίσκου. 

Η συνέχεια ανήκει στο “Holy Storm” , ένα γρήγορο κομμάτι, στο ίδιο ύφος που κινείται το σύνολο του άλμπουμ. Ένα σύνθημα ακούγεται, και το “Battle Cry” κάνει την εμφάνισή του. Γρήγορος ρυθμός, ωραίο ρεφρέν και εξαιρετικό σόλο. Ακολουθεί, για μένα ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ, το “Fire Falling Down” . Ωραίος στίχος, πολύ καλό riff και σόλο, και με ευκολομνημόνευτο ρεφρέν, γίνεται αυτομάτως ένα συναυλιακό must κομμάτι. Το “Sparta” , μας κάνει υπερήφανους για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και περιέχει μια έκπληξη, την guest εμφάνιση στα φωνητικά του The Butcher από τους Debauchery. Τα death φωνητικά, δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στο τραγούδι. Το άλμπουμ κλείνει με το “The Last Battle” , ένα επικό κομμάτι, άξιο να κλείσει έναν από τους πιο πολεμικούς δίσκους της χρονιάς.

Σίγουρα οι Warkings, έχουν κερδίσει με την αξία τους, μία θέση στη  Valhalla, δίπλα στον Θεό Όντιν. Και μία θέση, στη δική μου δισκοθήκη. Εσείς συμπολεμιστές- μεταλλάδες, θα μας συντροφεύσετε στη μάχη;

616

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.