THRON: “Abysmal”

Δεύτερο album για τους Thron, τη γερμανική αυτή πεντάδα η οποία τάχθηκε εξ’ αρχής στο μονοπάτι του death / black metal, κυρίως της σκανδιναβικής σχολής.

Οι Thron κινούνται πάνω στα πρότυπα των μεγάλων Dissection με αρκετά καλά αποτελέσματα, αν και οι επιρροές τους προέρχονται από το σύνολο του black / death ήχου. Στη μουσική τους θα αναγνωρίσεις τους At The Gates της σύγχρονης περιόδου του “At War With Reality” στις doomy γέφυρες που ανοίγουν τα solo parts, ξεχασμένες μα πολύ ιδιαίτερες μπάντες, όπως οι Unanimated και οι Sacramentum, αλλά και ψήγματα καθαρού Mercyful Fate-ικού heavy metal. 

Το υλικό στο σύνολό του είναι ενδιαφέρον και παρουσιάζεται πολύ “ψυχωμένο”. Πολύ καλή riffολογία και μελωδικά solos, άριστο ρυθμικό δίδυμο που μαεστρικά εναλλάσσει τα blast με τα mid tempo σημεία και πολύ καλό, αγριεμένο growling. Όλοι τους καταρτισμένοι μουσικοί, φανερά μελετημένοι πάνω στο αντικείμενο που διαπραγματεύονται. Οι Thron είναι μια δεμένη μπάντα που αποδίδει το tribute της με σεβασμό και πείθει, παρά την απουσία της πρωτοτυπίας.

Τα δέκα τραγούδια του “Abysmal” είναι πάρα πολύ καλά δείγματα blackened death metal υψηλοτάτου επιπέδου και συνθετικά και εκτελεστικά, ενώ και ηχητικά δεν υπάρχει κανένα παράπονο, όλα ακούγονται διαυγέστατα. Βασική επιρροή όπως προείπα οι Dissection στα “A Spark of Divinity”, “A Glorious Ride” και “Blood of Serpents”, με intro riffs κατ’ ευθείαν από την πηγή των ιντερλουδίων των Dissection, πολλές δόσεις At The Gates στο “Beyond the Gates”, “Bloodred” και στο καταπληκτικό “Hidden in Shadows”, ενώ στα “Dead Souls”  και “The Shrines” αναδύεται μια βαρύτατη μίξη Emperor-ικού black με κάτι ανεπαίσθητο που θυμίζει Carcass. 

Καλοπαιγμένη ακραία μουσική, με όμορφες μελωδίες, άμεσα κομμάτια με σαφή συναισθηματικά υπόβαθρα και άρτια παρουσίαση των ιδεών. Αξιοπρεπέστατη δουλειά και πολύ δίκαια υποψήφια για την Top λίστα μου για φέτος. Οι θαμώνες του ρεύματος θα πρέπει να τους τσεκάρουν οπωσδήποτε αλλά το “Abysmal” συνίσταται και προς όλους τους metallers. Θαυμάσιο.

https://www.facebook.com/THRONKvlt/

595

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.