HORRENDOUS: “Idol”

Η Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ μπορεί να μην έχει ΑΕΚ, αλλά έχει δυνατή σκηνή σκληρού metal. Ένα από τα σπίτια του screamo, με μπαντάρες όπως οι August Burns Red, συνεχίζει να ρίχνει σκότος και ζόφο στις ψυχές των μεταλάδων του μάταιου αυτού κόσμου.

Πόλη καταγωγής της τετράδας των Horrendous, οι οποίοι παίρνουν το παραδοσιακό death metal (βλέπε Death ας πούμε) και του προσθέτει κάποιες μαθηματικές παραμέτρους, τις οποίες έβαλαν με επιτυχία στην άγρια αυτή μουσική οι Atheist και οι Cynic.

To “Idol” είναι το τέταρτο δημιούργημα της παρέας από τη Philadelphia, που κάλλιστα θα μπορούσε να μετοικήσει προς Florida μεριά και να κάνει παρέα με τους προαναφερθέντες “επιστήμονες”.

40 λεπτά προοδευτικού death metal που θα ικανοποιήσει και τους παραδοσιακούς φίλους του ιδιώματος, αφού οι εξισώσεις που προσθέτουν οι Horrendous στη μουσική τους είναι κατανοητές και μόνο θετικό αποτέλεσμα έχουν στο “Idol”. Η παραγωγή του είναι πολύ καλή, ισορροπώντας την γυαλάδα που χρειάζεται η progressive πλευρά της μπάντας, με την βρωμιά που έχει ανάγκη η σκληρή βραχνάδα των φωνητικών. 

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι αρκετά αφαιρετικό και φέρει και υπόνοια Giger, θυμίζοντας μάλιστα και τη σειρά ταινιών Alien. Αν λοιπόν σε εξιτάρει η ιδέα της ενσωμάτωσης jazz στοιχείων στον παραδοσιακό death metal ήχο, που κάθε άλλο από παράταιρη μοιάζει μετά από τόσα χρόνια, αλλά δεν θέλεις η παρλάτα των εγχόρδων να κλέβει διαρκώς την παράσταση, τότε οι Horrendous θα είναι το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια σου. 

Δεν ξέρω τι είναι το “είδωλο” αυτό, δεν μου αρέσει να προσκυνάω, αλλά η μουσική των Horrendous με έκανε να νιώσω την ανάγκη να υποκλιθώ.

https://www.facebook.com/HorrendousDeathMetal/

932

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.