NIGHTRAGE: “Insidious”

Οι Nightrage, είναι ένα γνωστό στο χώρο Ελληνοσουηδοφιλανδισπανικό melodic death metal συγκρότημα και το Insidious” είναι το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ τους, αν και μάλλον το πέμπτο κατά ριπάς θα ήταν καλύτερη περιγραφή, αφού αν εξαιρέσεις την εισαγωγή που ορίζεται ως “ήρεμη” (αν και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα αυτόνομη σύνθεση), τα υπόλοιπα κομμάτια και πλην των τελευταίων τριών, είναι απλά καταιγιστικά!

Οι κιθάρες του “αρχηγού” και δικού μας παιδιού Μάριου Ηλιόπουλου σε κάνουν για μια ακόμη φορά ν’ απορήσεις, γιατί τόσες δεκαετίες η Ελλάδα βασιζόταν και θαύμαζε μόνο ξένα ταλέντα σε κάθε τομέα, αφού τελικά αποδεικνύεται ότι μπορούμε και μόνοι μας! Σαφώς και ο Olof Morck, το άλλο καθαριστικό μέλος συμπληρώνει το υπόλοιπο μουσικό σκέλος άρτια, όπως και οι Anders Hammer, Jo Nunez και Antony Hamalainen στο μπάσο, ντράμς και φωνή αντίστοιχα, μετατρέπουν τους Nightrage, σε ένα αξιοπρόσεκτο σχήμα.

Για όσους το “Insidious” θα είναι η πρώτη φορά που θ’ ακούσουν τη μπάντα, θα πρέπει να πούμε πως ανήκει ηχητικά στο σουηδικό death metal χώρο και χονδρικά δηλαδή θα λέγαμε πως θυμίζουν αρκετά πρώιμους In Flames, χωρίς όμως να τους αντιγράφουν! Κάτι που χαρακτηρίζει επίσης το δίσκο ως all star album, είναι η συμμέτοχη αρκετών γνωστών μουσικών προσωπικοτήτων, όπως του Gus G στο Wrapped in Deceitful Dreams”, του Apollo Papathanasio στο Delirium of the Fallen”, του Thomas Lindberg (At the Gates, ex- Nightrage) στο Insidious” και του Tom Englund (Evergrey) στο Solar Corona”. Θεωρώ λοιπόν ότι το “Insidious” είναι μια πολύ καλή δουλειά, πολύ άνω του μετρίου εννοείται, αν και θα ήθελα εγώ προσωπικά λίγο πιο “πιασάρικες” μελωδίες, όπως το κομμάτι Wrapped in Deceitful Dreams” το οποίο και θεωρώ highlight! Το αποτέλεσμα πάντως “κρίνεται” απολαυστικό!

Μιχάλης Κανακουσάκης

504